Image 1
Image 2
Acasa

EXCLUSIV FOTO: Dezastru ecologic la Asuajul de Sus: Poluare cu azbest pe câmp din comună

EXCLUSIV FOTO: Dezastru ecologic la Asuajul de Sus: Poluare cu azbest pe câmp din comună
”Dezastru ecologic la Asuajul de Sus. Autoritatile locale nu au manifestat nici o intenție în a face ceva, în a rezolva problema. Oamenii continuă să ducă gunoaie în locurile respective” este mesajul pe care l-am primit pe adresa redacției.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

”Au început să ducă acolo gunoiul încă din iulie anul trecut când a fost o grindină puternică la noi. Cu timpul s-a transformat într-o adevărată groapă de gunoi comună. Sunt tone de gunoaie. Plăcile de azbociment sunt considerate periculoase pentru sănătate” ne-a scris localnicul.

 

Ce spune legea: ”depozitarea deșeurilor care conțin praf și/sau fibre de azbet se face cu tratarea, ambalarea sau acoperirea corespunzătoare a acestora, avându-se în vedere condițiile locale, astfel încât să prevină poluarea mediului cu azbest” (Hotărârea de Guvern nr. 124 din 30 ianuarie 2003 privind prevenirea, reducerea şi controlul poluării mediului cu azbest cât și modul de respectare a Hotărârii de Guvern nr. 856 din 16 august 2002 privind evidenţa gestiunii deşeurilor şi pentru aprobarea listei cuprinzând deşeurile, inclusiv deşeurile periculoase).

 

Garda de Mediu din Maramureș oare ce face? Doarme? Oare administrația publică locală ce face? Doarme?

 

 

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

DEȘEURI MENAJERE

Baia Mare și Sighetu Marmației au mari probleme

Deșeurile menajere dau multe bătăi de cap autorităților locale și județene. Cost ridicat și stocare limitată sau inexistentă. Cele mai mari probleme le au municipiile Baia Mare și Sighetu Marmației. Reprezentanții Comisariatului Județean al Gărzii de Mediu Maramureș spun că deșeurile de pe platformele temporare de stocare se află în continuare acolo, deși până în data de 10 octombrie ar fi trebuit ca spațiile respective să fie golite. Operatorii de salubritate care le gestionează, Drusal și Herodot, au fost amendați.