Image 1
Image 2

ȘEDINȚĂ DE GUVERN

Executivul aprobă un set de măsuri convenite cu transportatorii și fermieri

Premierul Marcel Ciolacu
În ședința de joi, Guvernul aprobă un set de măsuri convenite cu transportatorii și fermieri.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Cu toate acestea protestele continuă.

Premierul Marcel Ciolacu a avut miercuri, noi consultări, la Palatul Victoria, cu reprezentanții Confederațiilor din sectorul transporturilor cu privire la soluțiile pregătite de Guvern ca răspuns la revendicările formulate.

 

 

 

Guvernul este un partener corect de dialog. La nivelul ministerelor și instituțiilor publice am preluat și analizat solicitările transportatorilor, iar mâine, în ședința de Guvern vom aproba deja un set din măsurile convenite atât cu Ministerul Transporturilor, cât și cu Ministerul Agriculturii. Vom rămâne în continuare la masa discuțiilor pentru a rezolva toate probleme legitime semnalate”, a afirmat premierul Marcel Ciolacu.

 

 

 

Astfel, pentru ședința de Guvern sunt pregătite mai multe proiecte de acte normative care transpun soluții convenite între transportatori și Ministerul Transporturilor și care au în vedere, în principal, următoarele aspecte:

Modificări cu privire la modalități de realizare a controlului prin cântărire la punctele de trecere a frontierei. Sunt recunoscute rezultatele măsurărilor prin cântărire obţinute cu ajutorul mijloacelor de măsurare aparținând autorităților competente din Statelor Membre ale Uniunii Europene cu care România are deschise puncte de trecere a frontierei, în baza Acordurilor bilaterale încheiate între părți, atât pentru emiterea autorizațiilor speciale de transport, cât și pentru aplicarea sancțiunilor contravenționale;

 

 

– Stabilirea unor limite, în conformitate cu legislația europeană și din alte state membre ale UE, privind toleranțele pentru depășirea greutății camioanelor;

 

 

 

– Se acordă intervale de depășire a masei maxime total admise și pe axe până la care nu se aplică sancțiuni contravenționale și nu se impune autorizarea circulației acestor vehicule;

 

 

 

– Se clarifică unele aspecte privind efectuarea inspecției tehnice periodice a vehiculelor înmatriculate sau înregistrate în România, atestarea profesională a personalului de specialitate din domeniul transporturilor rutiere, precum și corelarea unor dispoziții privind încheierea și executarea contractului de transport pentru transporturile naționale;

 

 

 

– Se clarifică și unele dispoziții care reglementează examinarea persoanelor care intenționează obținerea atestării inițiale pentru conducători auto transport persoane sau transport marfă.” se arată într-un comunicat de presă al Executivului.

 

 

 

În plus, la întrevederea s-a discutat și despre decontarea transportului elevilor, dialogul pe această temă urmând să fie continuat pentru găsirea unei soluții.

 

 

Un alt subiect rămas în analiză se referă la restituirea parțială către operatorii de transport a accizei la carburant.

Consultările între transportatori și Guvern vor continua cu întâlniri de lucru la nivelul Ministerelor Transporturilor și Finanțelor.

 

 

 

CITEȘTE ȘI:Guvernul vrea să mulgă vaca stearpă

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with