Image 1
Image 2
Acasa

EXPOZIŢIE LA SATU MARE: Muzeul de Artă îi aşteaptă pe sătmăreni

Conducerea și juriul la vernisaj
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Muzeul de Artă Satu Mare invită publicul sătmărean la expoziţia de ilustraţii „RESPIRĂ” semnată Andrea Kürti, ilustrator şi director artistic al Editurii Gutenberg.

Vernisajul expoziţiei va avea loc în data de 17 august, ora 16.00 în cadrul evenimentului „Zilele Culturale Partium”, după care artista va susţine un atelier creativ pentru copii. Expoziţia se poate vizita până la sfârşitul lunii septembrie.

Vizitatorii pot admira ilustraţiile a trei cărţi: o carte de poezie creată împreună cu Noémi László (Darázsolás – Înviespare) şi două cărţi de poveşti (Napsugár kisasszony tizenkét madara – Cele douăsprezece păsări ale Domnişoarei Rază de Soare de Eszter Imre şi Teofil de Margit Szőcs).

Andrea Kürti s-a născut în anul 1987 la Bogdand. Iniţial a creat haine pentru copii şi costume de teatru. După un timp s-a dedicat ilustraţiei. Lucrează de 10 ani la Editura Gutenberg. În anul 2016, munca sa de ilustrator a fost distinsă cu Premiul „Ilustratorul Anului” în cadrul Concursului de Carte Frumoasă dinRomânia (Cele mai frumoase cărţi din România), iar în anul 2019 a primit Premiul Special de Ilustrator din partea HUBBY – Forumul Maghiar al Cărţii pentru Copii.

Mai multe cărţi ilustrate de ea au câştigat Premiul „Beautiful Hungarian Book Award” la categoriile literatură pentru copii (Kutyából szalonna – 2016, Bodzabél- 2017) şi literatură pentru adulţi (Műrepülés – 2020, Darázsolás – 2021).

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with