Image 1
Image 2

MINISTERUL MUNICII

Federația Sanitas, întâlnire cu ministrul Muncii

Joi, 8 februarie, membri Biroului Operativ al Federației Sanitas  au avut o întâlnire cu ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Sindicaliștii au reclamat faptul că se tergiversează demararea negocierilor propriu-zise ale Contractului Colectiv de Muncă.

Astăzi, 08.02.2024, a avut loc întâlnirea de lucru a membrilor Biroului Operativ al Federației Sanitas cu doamna Ministru al Muncii-Simona Bucura Oprescu.

Obiectivul acestei întâlniri îl constituie crearea mecanismului direct de consultare în vederea punerii în practică a angajamentului Guvernului României de creștere a salariilor de bază cu 20% pe parcursul anului 2024 pentru personalul din sectorul de Asistență Socială,” se arată într-un comunicat de presă al Federației Sanitas.

 

 

 

Potrivit sursei citate la discuție au participat directorul Departamentului Salarizare din cadrul Ministerului Muncii, Elena Ispas și directorul Departamentului Juridic, Eduard Corjescu.

Ministrul Muncii a dispus calcularea impactului ”în cel mai scurt timp posibil astfel încât actul normativ care urmează să reglementeze aceste creșteri începând cu 1 martie 2024 să poată fi elaborat până la sfârșitul acestei luni”.

 

 

 

Sursa citată subliniază că, reprezentanții Federației Sanitas au reclamat faptul că se tergiversează de prea multă vreme demararea negocierilor propriu-zise ale Contractului Colectiv de Muncă la nivelul sectorului de negociere colectivă Asistență Socială în ciuda faptului că se convenise de mai bine de 8 luni asupra acestui lucru.

Am avertizat că în lipsa acestuia Federația SANITAS va iniția declanșarea conflictului colectiv de muncă la nivel de sector.

Luând legătura cu Direcția de Dialog Social s-a dispus invitarea de urgență a părților îndreptățite să negocieze CCM la nivel de sector, doamna ministru exprimându-și dorința de a finaliza acest demers”, se arată în comunicat.

 

 

CITEȘTE ȘI:Federația Sanitas începe conflictul colectiv de muncă

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns