Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

TITLUL DIN 2008

Felipe Massa atacă în justiţie Formula 1

Felipe Massa atacă în justiţie Formula 1
Brazilianul Felipe Massa (foto), în vârstă de 42 de ani, a intentat un proces la Înalta Curte din Londra împotriva Formula One Management (FOM), a fostului şef al Formulei 1, Bernie Ecclestone, şi a FIA.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Acasa
Asculta acest articol

Fostul pilot Ferrari speră să obţină recunoaşterea faptului că ar fi trebuit să fie campion mondial în 2008 şi o compensaţie financiară. Titlul din 2008, primul din cele şapte câştigate de Lewis Hamilton, a fost decis la limită, brazilianul terminând la doar un punct în spatele britanicului.

 

 

Brazilianul insistă că, pentru a favoriza victoria lui Alonso, echipa i-a ordonat celui de-al doilea pilot, Nelson Piquet Jr, să părăsească deliberat pista şi să intre cu maşina sa într-un parapet.. Alonso, aflat doar pe locul 15 pe grila de start, tocmai alimentase în momentul accidentului, iar intervenţia maşinii de siguranţă i-a permis să depăşească toţi ceilalţi piloţi, care au intrat la rândul lor la boxe.

 

 

În schimb, Massa, care conducea cursa în momentul accidentului, a avut parte de o oprire de coşmar, brazilianul pornind din nou cu furtunul de realimentare încă ataşat de monopost. El a terminat pe locul 13, în afara punctelor, în timp ce Hamilton, pe locul trei, a obţinut puncte preţioase în lupta sa pentru titlu.

 

 

Nelson Piquet Jr. a dezvăluit în sezonul următor că a provocat în mod deliberat accidentul la indicaţiile echipei sale. Iar Bernie Ecclestone, şeful principal al F1 la acea vreme, a recunoscut într-un interviu acordat anul trecut că clasamentul GP-ului din Singapore nu ar fi trebuit validat şi că titlul de campion mondial ar fi trebuit să revină brazilianului.

 

CITEȘTE ȘI:

 

Verstappen a obținut cea de-a 56-a victorie a carierei  

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

ÎNOT

Popovici a ratat şi a doua finală

Aşteptări mari, rezultate dezamăgitoare din partea lui David Popovici la Campionatele Mondiale de înot. Cotat drept principal favorit în probele de viteză, 100 şi 200 m liber, Popovici n-a reuşit să ia micio medalie la Fukuoka.