Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Femeile liberale participa la un seminar de instruire politica la Sighetu Marmatiei

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Astazi si maine, in 31 martie si 1 aprilie, la Sighetu Marmatiei are loc seminarul de instruire politica “Scoala de pregatire a femeilor liberale din administratia publica locala”, ultima etapa din cadrul programului mai amplu de pregatire politica initiat de Organizatia Femeilor Liberale si numit “Femeile liberale pot ajuta Romania”.

“Femeile liberale au drept prioritate rezolvarea problemelor famililor din Romania, in special  cele care tin de sanatate, educatie si protectie sociala. Aceste program de pregatire le vor ajuta sa identifice problemele, sa elaboreze solutii si sa le implementeze intr-un mod eficient. Este nevoie sa aratam electoratului un alt mod de a face politica, sa aratam ca politicul poate fi cu adevarat in slujba cetateanului”, a declarat Lucia Varga, presedinte al Organizatiei Femeilor Liberale.
Din judetul Satu Mare vor participa doamnele Dorina Marica Gunfeld, Aurelia Tatiana Vulciu, Anna Maria Marusca, Valerica Doina Muntean, Imola Pomian, Maria Saitos, Aurelia Cusner, Aurora Voichita Badea, Silvia Laszlo, Adina Brutler, Erika Fulop, Mihaela Chilintan.

Dorina Marica Gunfeld, presedinte al filialei OFL Satu Mare, declara urmatoarele: “pe parcursul celor doua zile, doamnele vor avea sesiuni despre subiectele urmatoare: promovarea valorilor liberale in randul  electoratului, programe de guvernare locala  in sprijinul familiilor din Romania in viziunea liberala, rezolvarea  problemelor prioritare ale cetatenilor  in Consiliile Judetene si in Consiliile Locale, comunicarea eficienta a mesajelor liberale catre cetateni, mobilizarea electoratului liberal pentru participarea la vot”.
Printre lectori sunt oameni din administratia locala, care vor impartasi din experienta proprie.
La acest seminar vor participa doamnele candidat de primar, consilier judetean si consilier municipal de municipiu resedinta de judet, din filialele Suceava, Botosani, Satu Mare, Maramures, Salaj, Bihor, Cluj, Arad, Timisoara, Caras Severin, Alba, Mures, Hunedoara.
Seminarul are loc cu sprijinul Friedrich Naumann Foundation for Freedom si este a treia etapa dintr-o serie de trei seminarii, pentru toate judetele tarii. Primele etape au fost 17-18 martie la  Calarasi, si  Galati, pe 24-25 martie.

Organizatia Femeilor Liberale din Romania s-a reconstituit in anul 2003 ca o componenta politica specifica in cadrul Partidului National Liberal din Romania. Preocupat in mod deosebit de primatul individului in fata societatii, de egalitatea in fata legilor, de garantarea drepturilor si libertatilor cetatenesti, Partidul National Liberal este interesat de locul si rolul pe care femeia trebuie sa-l ocupe in societate romaneasca.

Organizatia Femeilor Liberale exprima, atat pe plan intern cat si international, vointa femeilor liberale de a considera egalitatea de sanse ca un principiu fundamental garantat de constitutiile societatilor care pun in centrul politicii de afirmare drepturile omului. Obiectivele Organizatiei Femeilor Liberale sunt schimbarea profunda a societatii, implicare a femeilor in viata comunitatii, in decizii, participarea activa in domeniul social. Presedintele OFL este in prezent Lucia Ana Varga, deputat de Bihor.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns