Image 1
Image 2

PRODUSE ALIMENTARE

Fermierii au ajuns la un acord cu ministrul Agriculturii privind modalităţile de accesare a ecoschemelor

Fermierii au ajuns la un acord cu ministrul Agriculturii privind modalităţile de accesare a ecoschemelor.
Tot mai des auzim că în unele supermarketuri se vând fructe şi legume cu pesticide remanente, care consumate perioadă mai îndelungată pot conduce la o serie de îmbolnăviri.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Specialiştii susţin că marea majoritate a acestor produse provin din afara Uniunii Europene, din ţări unde legislaţia este mai permisivă. Pentru a putea impune un anume control asupra produselor alimentare din spaţiul unional, Comisia Europeană – CE a impus o serie de norme menite a proteja mediul, dar şi pentru a proteja consumatorii.

 

Aşa cum am scris şi cu alte ocazii, printre măsurile restrictive menite a proteja solul şi mediul se numără şi GAEC 8, cel care se referă în mod expres la protecţia solului, fiind impuse norme referitoare la a lăsa pârloagă o serie de suprafeţe din totalul de teren lucrat de un fermier, propunerea CE este de 7%, dar fermierii se opun, considerând mult prea mare.

 

 

După cum subliniază publicaţia Agroinfo, luni 19 februarie, reprezentanții fermierilor români s-au întâlnit cu ministrul Florin Barbu și echipa MADR pentru a discuta cum vor fi aplicate standardul GAEC 8 și Ecoschema PD-04 (înverzire) în acest an.

 

CITEȘTE ȘI:

 

Începând cu data de 26 februarie 2024, ajutoarele de minimis pentru legume și fructe cultivate în spații protejate vor fi plătite

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with