Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

POLITICĂ

Finanțarea proiectelor PNRR, ”Anghel Saligny” și PNI, discutată cu primarii de municipii

Joi, prim-ministrul Marcel Ciolacu a avut o întâlnire în format online cu reprezentanții Asociaţiei Municipiilor din România.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Acasa
Asculta acest articol

Potrivit Executivului, consultările s-au axat asupra modului în care Guvernul poate susține, în continuare, activitatea autorităților locale, precum și finanțarea proiectelor de dezvoltare derulate de acestea cu fonduri accesate prin Planul Național de Redresare și Reziliență, Programul ”Anghel Saligny” și prin Planul Național de Investiții.

 

 

 

Șeful Executivului și ceilalți reprezentanți ai Guvernului au evaluat propunerile venite din partea Asociației Municipiilor din România, care au solicitat, până la jumătatea lunii februarie, când este prevăzută închiderea execuției bugetare la nivelul administrațiilor locale, un mecanism de compensare a efectelor deciziei Curții Constituționale privind măsura de redirecționare a banilor încasați din impozite locale.

 

 

”Dorința Guvernului este ca oportunitățile de finanțare prin fonduri europene și prin programe naționale să poată fi valorificate în continuare prin investiții, iar continuarea proiectelor asumate este esențială în acest sens”, a dat asigurări premierul Marcel Ciolacu.

 

 

 

Șeful Executivului a solicitat, totodată, Asociației Municipiilor din România o listă cu problemele considerate prioritare, urmând ca în baza acesteia, în perioada imediat următoare, să fie analizate măsurile necesare și sursele de finanțare.

 

 

 

La discuțiile cu reprezentanții municipiilor din România au participat, de asemenea, vicepremierul Marian Neacșu, ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației, Adrian Veștea,  ministrul investițiilor și proiectelor europene, Adrian Câciu și șeful Cancelariei Prim-Ministrului, Alexandru-Mihai Ghigiu.

 

 

 

CITEȘTE ȘI:Cioloș, despre alegerea primarilor în două tururi

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Euro a ajuns la cel mai redus nivel din ultimii ani fata de dolar

IFPLUS ANALIZĂ ECONOMICĂ

Dolarul american a crescut cu 5 bani

Majorarea cererii de monedă americană a provocat ieșiri din piețele considerate riscante, cum este și cea românească, ceea ce a depreciat leul.

This content is for IZ Plus Lunar, IZ Digital+Print, IZ Duminica si IZ Plus 1 An, IZ Plus si Ziarul Digital 1 An, IZ+ si IZ PDF Lunar, IZ+ si IZ PDF 1 An, IZ+ si IZ PDF 3 luni, IZ+ si Tiparit si PDF Lunar, IZ+ si Tiparit si PDF 1 An, IZ+ si Tiparit si PDF 3 Luni, IZ+ si PDF <35 1 Luna, IZ+ <35, IZ PLUS ANUAL, and IZ PLUS 3 LUNI members only.
Log In Join Now