Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

UEFA

Format nou în competițiile europene intercluburi

Format nou în competițiile europene  intercluburi
Începând cu sezonul 2024/25, UEFA schimbă formatul celor trei competiții europene intercluburi pe care le organizează.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Acasa
Asculta acest articol

Conform deciziilor UEFA, competițiile continentale vor trece de la format clasic de grupe la cel de tip campionat. Drept urmare, grupele clasice de 4 echipe vor dispărea, urmând a se face trecerea la o singură grupă de tip campionat, cu 36 de echipe. Astfel, în competiție vor lua startul 36 de formații, nu 32 câte sunt în prezent.

 

Ele vor fi împărțite în 4 urne a câte 9 echipe, fiecare club urmând a avea 8 adversari diferiți. În prima urnă vor fi câștigătoarea Champions League din acest sezon și cele 8 echipe cu cel mai bun coeficient UEFA, pe baza coeficientului urmând a fi formate și celelalte 3 urne. Primele 8 clasate vor obține calificarea în optimi, urmând ca locurile 9-24 să dispute un baraj pentru locurile rămase. Echipele clasate pe locurile 25-36 își vor încheia parcursul european. Locurile 9-16 vor fi capi de serie la tragerea la sorți și vor beneficia de avantajul terenului propriu în manșa retur a barajului. Astfel, echipa care câștigă competiția va trebui să dispute minim 15 meciuri și maxim 17, față de 13 cât joacă în prezent.

 

Același format se va aplica și în Europa League, în timp ce UEFA Europa Conference League își va schimba numele în UEFA Conference League, urmând ca aici să se joace doar 6 meciuri cu 6 adversari diferiți în prima fază. Ambele competiții vor avea tot câte 36 de echipe.

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with