Image 1
Image 2

FOTBAL, LIGA 1: Brazilianul Rivaldo, fost “Balon de Aur”, a devenit acţionar la Farul Constanţa

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

De luni, Farul Constanţa, campioana României la fotbal, are un nou actionar în persoana fostului mare fotbalist brazilian Rivaldo.

Conform celor apărute pe site-ul clubului, Rivaldo Vitor Borba Ferreira, a devenit acţionar la clubul Farul Constanţa începând cu data de 11 septembrie. Brazilianul este însă un acţionar minoritar el preluând 10% din pachetul de acţiuni ale clubului Farul Constanţa pachetul majoritar fiind deţinut de Gică Hagi.
În vârstă de 51 de ani, Rivaldo a fost un important nume din fotbalul mondial la sfârşitul anilor 90 şi la începutul actualului mileniu. El a câştigat titlul mondial cu Brazilia în 2002 şi medalia de vicecampion mondial în 1998. Dar cel mai important trofeu din cariera lui Rivaldo a fost câştigarea Balonului de Aur în 1999, când FIFA l-a desemnat drept cel mai bun fotbalist din lume al anului. Rivaldo mai are în palmares Copa America în 1999 cu Brazilia, Champions League 2003 cu AC Milan şi titlul de golgheter al Champions League în 2000.

El consideră că anii petrecuţi la Barcelona sunt cei mai importanţi din cariera lui. Cu FC Barcelona a reuşit să câştige de două ori La Liga, o singură dată trofeul Copa del Rey şi Supercupa Europei.
Pentru naţionala Brazilei a evoluat în 74 de partide şi a marcat 35 de goluri.

Una peste alta este un câştig de imagine, dar şi financiar, pentru Farul, pentru Gică Hagi. Dar nu trebuie uitat că în lotul Farului Constanţa se află atacantul Rivaldinho, fiul lui Rivaldo, şi mijlocaşul Gustavo Nascimento da Costa, care este ginerele fostului mare fotbalist. Cu siguranţă prezenţa celor doi jucători în lot a cântărit mult în luarea deciziei. Mai precizăm că Gheorghe Hagi deţine peste 50% din acţiunile clubului şi că un alt actionar al Farului este Ciprian Marica ţn timp ce Gică Popescu este preşedintele clubului.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with