Image 1
Image 2

FOTBAL, LIGA 3: CSM Olimpia Satu Mare şi Victoria Carei îşi încep sâmbătă aventura în Liga 3

La debut de playout, CSM Satu Mare joacă în deplasare cu CFR Cluj II
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Două dintre cele trei echipe din judeţul Satu Mare din Liga 3 la fotbal, CSM Olimpia şi CSM Victoria Carei, vor lua startul sâmbătă la ediţia 2023/2024 a campionatului.

A treia echipă sătmăreană, SC Olimpia MCMXXI Satu Mare, debutantă în Liga 3, şi-a programat meciul vineri după amiază.

Cele trei echipe din judeţul Satu Mare fac parte din Seria a 10-a alături de Minaur Baia Mare, CSM Sighetu Marmaţiei, Sănătatea Cluj, Lotus Băile Felix, SCM Zalău, Crişul Sântandrei, Minerul Ocna Dej.

CSM Olimpia Satu Mare – Crişul Sântandrei

CSM Olimpia va debuta în actualul sezon din L3 pe teren propriu şi va avea ca adversar pe ACSC Crişul Sântadrei (judeţul Bihor), echipă nou venită în eşalonul 3.
Dat fiind faptul că întâlneşte o debutantă, prin prisma locului din serie din campionatul trecut, formaţia sătmăreană este favorită la câştigarea meciului. Dar, şi trebuie luat în considerare acest aspect, gruparea sătmăreană şi-a schimbat antrenorul şi aproape în întregime lotul faţă de ediţa trecută a campionatului. Iar crearea unei echipe omogene necesită timp şi jocuri multe.

Pentru campania 2023/2024, gruparea sătmăreană are la dispoziţie un lot alcătuit din 27 de jucători din care circa 2/3 sunt nou veniţi la echipă. Poate din acest motiv, la conferinţa de presă premergătoare primei etape, antrenorul Cosmin Juhas s-a ferit să-şi asume un obiectiv clar, care să ne ducă cu gândul la o eventuală promovare. Dar, dacă ne întoarcem puţin în timp, ne amintim că la conferinţa de la reluarea pregătirilor, directorul clubului, Istvan Mureşan a declarat că obiectivul este de a se clasa pe locuril 1-2 la final de sezon şi, apoi promovarea în L2.

Lotul CSM Olimpia Satu Mare
• Portari: Denis Moldovan, Mihai Berbeacă, Rareş Oşan;
• Fundaşi: Marco Bota   Paul Copaci, Florin Mureşan, Răzvan Prodan, Răzvan Lazăr, Cătălin Oanea, Daniel Vereguţ, Raul Apai;
• Mijlocaşi: Adrian Bura, Ervin Zsiga, Raul Tămaş, Sofian Ţânţaş, Vidrăşan Raul, Viorel Chinde, Adam Abdul,  Nandor Pop, Adrian Micaş;
• Atacanţi: Emanuel Morar, Nandor Şuveg, Veress Zsombor, Andrei Pop, Adrian Şter, Denis Lazăr, Alex Mărieş;
• Antrenor: Cosmin Juhas;
• Antrenor portari: Vasile Mircea Şleam;
• Director tehnic: Florin Fabian;
• Preparator fizic: Janos Olah.

Partida dintre CSM Olimpia şi Crişul Sântandrei se va disputa sâmbătă, de la ora 18, pe stadionul Olimpia-Daniel Prodan. La centru va arbitra Norbert Kemenes (Baia Mare), iar la cele două margini se vor afla Cristian Mureşan (Cavnic) şi Alexandru Turian. Observator de arbitri şi delegat de joc: Gabriel Barjac (Zalău), Dionisiu Bumb-Dragoş (Baia Mare).

Victoria Carei – Minerul Ocna Dej

Victoria Carei va aborda noua ediţie de campionat cu gândul să-şi depăşească realizările din ediţia precedentă când s-a salvat cu greutate de la retrogradarea în judeţ.

Având în vedere că şi-a întărit lotul prin aducerea unor jucători rutinaţi, sau tineri de perspectivă,cum ar fi Adrian Ciul, Tudor Moldovan, Kevin Barth, Denis Baior, că îi mai are în lot pe Tillinger, Kinczel, Nylvan,  jucători cu o bogată experienţă, obiectivul Victoriei pare realizabil. În acelaşi timp, trebuie să consemnăm că Victoria l-a pierdut pe cel mai bun jucător din sezonul trecut, pe Luca Tincău, care a plecat în L2, la CS  Mioveni.

În meciul de debut, Victoria va întâlni pe Minerul Ocna Dej, echipă cu care a jucat de două ori în sezonul trecut, 1-3 ,pe teren propriu şi 1-0 în deplasare.

Partida de la Carei se va disputa cu începere de la ora 18.00 şi va fi arbitrată de o brigadă din Timişoara, formată din Claudiu Gaitin, Marius Talpoş, Radu Stana. Observator de arbitri şi delegat de joc: Traian Marchiş (Baia Mare), Cristian China (Baia Mare).

Lotul Careiului:

• Portari: Karoly Fila, Erik Mitracica, Villi Bencze;
• Fundaşi: Adrian Ciul, Claudiu Mihale, Lorand Kis, Teodor Bârle, Luca Feher, Eduard Marina, Răzvan Negreanu;
• Mijlocaşi: Ianoş Kinczel, Daniel Tillinger, Cosmin Berindea, Tudor Moldovan, Norbert Barcza, Roland Vajda, Rafael Popovici, Andrei Hosu, Kevin Barth;
• Atacanţi: Darius Marina, Bogdan Nylvan, Denis Bajor, David Horvath;
• Antrenor principal: Ioan Pop Deac;
• Antrenor secund: Botan Marius;
• Director tehnic: Zsolt Tabi;
• Şef secţie fotbal: Imre Tempfli;
• Secretar: Lucian Paşca;
• Medic: dr. Otto Haller;

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns