Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

ABUZ CU AI

Fotografiile false nud ale lui Taylor Swift evidențiază pericolele instrumentelor AI

Postările care conțineau imagini nud generate artificial ale cântăreței au fost vizualizate de milioane de ori pe rețelele sociale înainte de a fi șterse sau ascunse de fani.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Acasa
Asculta acest articol

Un coșmar devine viral: cântăreața Taylor Swift a văzut fotografii false nud cu ea răspândite pe rețelele de socializare în această săptămână.

Celebra cântăreață americană Taylor Swift și fanii ei trăiesc în prezent printr-un coșmar absolut al inteligenței artificiale. Ei au fost îngroziți să descopere săptămâna aceasta că imaginile deepfake nud ale artistului circulau pe diverse platforme de socializare, în principal pe X.

 

Imaginile, generate folosind inteligența artificială generativă (AI), au reînnoit solicitările către legiuitori să protejeze demnitatea și intimitatea femeilor și să ia măsuri decisive împotriva platformelor și tehnologiilor responsabile de diseminarea unui astfel de conținut degradant.

 

Una dintre acele imagini false, postată inițial pe X, a atins 47 de milioane de vizualizări înainte ca respectivul cont să fie suspendat joi 25 ianuarie.

Situația descrisă cu Taylor Swift și distribuirea fotografiilor false nud generate prin inteligența artificială este un exemplu alarmant al abuzului de tehnologie AI și subliniază nevoia urgentă de reglementare și protecție a intimității și demnității individuale. Această situație nu numai că afectează reputația și imaginea publică a persoanelor implicate, dar ridică și probleme serioase legate de consimțământ, confidențialitate și utilizarea etică a tehnologiei.

Imaginile deepfake, care sunt din ce în ce mai sofisticate și dificil de deosebit de realitate, reprezintă o amenințare majoră, întrucât pot fi folosite pentru a crea conținut fals și înșelător, ducând la manipularea opiniei publice și la daune personale serioase. În cazul lui Taylor Swift, aceste imagini au avut o răspândire largă pe platformele de socializare, ceea ce demonstrează rapiditatea cu care astfel de conținut poate deveni viral și cât de dificil este să fie controlat și eliminat.

Este important ca legislația și reglementările să țină pasul cu evoluția tehnologică. Aceasta include crearea de legi care să pedepsească crearea și distribuirea de conținut deepfake fără consimțământul subiectului, precum și obligațiile platformelor de socializare de a detecta și elimina rapid astfel de conținut. De asemenea, este esențială educarea publicului despre natura și riscurile asociate cu deepfakes pentru a promova o mai bună conștientizare și discernământ în utilizarea și interpretarea conținutului online.

Abordarea acestor provocări necesită un efort concertat între guverne, industria tehnologică, experți în etică și publicul larg pentru a asigura că beneficiile inteligenței artificiale sunt valorificate fără a atenta la drepturile individuale.

(Editor de știri)

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with