Image 1
Image 2

ÎMBUNĂTĂȚIREA SĂNĂTĂȚII PUBLICE

Franța reduce sarea din pâine

Franța Reduce Sarea în Pâine
Franța ia măsuri pentru sănătatea publică prin diminuarea cantității de sare din baghete și alte tipuri de pâine, o schimbare care afectează multe brutării și metodele lor tradiționale de preparare.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

Franța ia măsuri pentru sănătatea publică prin diminuarea cantității de sare din baghete și alte tipuri de pâine, o schimbare care afectează multe brutării și metodele lor tradiționale de preparare.

 

Sarea, esențială pentru gust, culoare și procesul de fermentație al pâinii, este acum utilizată în cantități mai reduse conform recomandărilor Asociației Naționale a Brutăriilor din Franța. Această decizie vine în urma constatării legăturii dintre consumul excesiv de sare și riscurile de hipertensiune arterială, precum și alte probleme cardiovasculare. Cu un consum mediu de pâine de o jumătate de baghetă pe zi per persoană, contribuția pâinii la aportul zilnic de sare este semnificativă, reprezentând aproximativ 20% din total.

 

 

Noile norme stipulează că baghetele și pâinea mai ușoară ar trebui să conțină doar 1,4 grame de sare la fiecare 100 de grame de produs, în timp ce pentru pâinea din cereale integrale sau cu aluat sărac în sare limita este de 1,3 grame. Aceste măsuri sprijină obiectivul Organizației Mondiale a Sănătății de a limita consumul de sare la maximum cinci grame pe zi pentru adulți.

 

 

Reducerea sarii nu este un concept nou pentru brutăriile franceze, care au început să adopte limite mai stricte încă din 2022. Verificările aleatorii efectuate de autorități indică o conformitate de 82% cu standardul de 1,5 grame de sare la 100 de grame de pâine.

 

 

Pentru a se adapta la noile cerințe, unele brutării, precum cea condusă de un proprietar în Paris, au extins durata de fermentație a aluatului, o modificare ce nu a afectat semnificativ procesul de producție. În plus, se recomandă folosirea alternativelor la drojdie pentru a compensa reducerea sarii.

 

 

Adaptarea la această schimbare pare să nu fi perturbat clientela brutăriilor, care rămâne mulțumită atâta timp cât calitatea gustului se menține. În contextul unui consum larg răspândit de produse de fast-food și alimente procesate, inițiativa de reducere a sarii în pâine este văzută ca un pas important, dar mic, în direcția îmbunătățirii sănătății publice, subliniindu-se că educația alimentară și alegerile dietetice conștiente sunt esențiale.

 

 

Citiți și:

 

Painea vândută în România e plină de E-uri

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

IFPLUS EDUCAȚIA COPIILOR

O învățătoare a câștigat un milion de dolari

O învățătoare din Pakistan care și-a dedicat ultimii peste 25 de ani educării copiilor dezavantajați din comunitatea sa, după ce a fost nevoită să studieze singură în adolescență.....

This content is for IZ Plus Lunar, IZ Digital+Print, IZ Duminica si IZ Plus 1 An, IZ Plus si Ziarul Digital 1 An, IZ+ si IZ PDF Lunar, IZ+ si IZ PDF 1 An, IZ+ si IZ PDF 3 luni, IZ+ si Tiparit si PDF Lunar, IZ+ si Tiparit si PDF 1 An, IZ+ si Tiparit si PDF 3 Luni, IZ+ si PDF <35 1 Luna, IZ+ <35, IZ PLUS ANUAL, and IZ PLUS 3 LUNI members only.
Log In Join Now