Image 1
Image 2

FRUCTELE DIN SATU MARE: Preţul real al kilogramului de lubeniţă

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Anul 2023, cel puţin până acum, a fost unul prielnic pentru agricultorii de la noi din judeţul Satu Mare, excluzând o serie de pagube produse unor imobile şi unor culturi agricole.

După cum ne spunea Dan Negrea, un cunoscut legumicultori din Pişcolt, producţiile la pepenii verzi vor fi bune şi foarte bune. Acolo unde s-a folosit sămânţă de înaltă valoare biologică, s-a respectat tehnologia culturii, se scontează pe aproximativ 100 de tone de pepeni la hectar, dacă nu se vor abate asupra culturilor manifestări meteorologice potrivnice. Pentru ca fermierul să aibă acoperite cheltuielile, ba chiar să aibă şi profit, preţul pepenului verde nu ar avea motive să fie mai mare de 3 lei kilogramul, iar cel al pepenului galben, undeva la 4 lei kilogramul. Cei care vând pepeni la preţuri mai mari decât cele menţionate, fie că sunt samsari, fie că nu privesc realitatea imediată. Nu te poţi îmbogăţi peste noapte, dacă eşti om onest.

Altfel, perioada de valabilitate a unui pepene verde este de la trei până la patru săptămâni după ce este tăiat din viţă, fapt confirmat şi de Comitetul Naţional de Promovare a Pepenelor Verzi. Dar care este cel mai bun mod de a păstra pepenele verde pentru a ajuta la menţinerea prospeţimii sale? Multe fructe şi legume se păstrează cel mai bine în frigider. Dar trebuie ştiut că cel mai bine păstrăm pepenele la temperaturi între 10° şi 15°Celsius.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with