Image 1
Image 2

PLANTA LEAC

Frunzele de busuioc sunt adevărate minuni pentru sănătate

Busuiocul este o plantă cunoscută încă din Antichitate, având o aromă plăcută. Frunzele acestei plante fac adevărate minuni în ceea ce priveşte sănătatea.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Dacă nu aveți probleme deosebite de sănătate, este indicat să puneți câteva frunze de busuioc în apa pe care o beți, pentru că ajută la eliminarea stresului.
Planta este benefică pentru reducerea nivelului de colesterol din sânge, asupra bolilor cardiace şi are rolul de a purifica sângele. Mai sunt şi alte beneficii extraordinare pentru sănătate printre care enumerăm: febră, răceli frecvente, tuse, dureri în gât şi dureri de cap.

 

După cum am putut constata planta în sine este binefăcătoare pentru o serie de probleme de sănătate. Este chiar indicat de a consuma frunzele ei în stare crudă, atunci când dorim un efect rapid.
Ajută la îmbunătăţirea aspectului pielii şi are o mulţime de beneficii datorită conținutului mare de vitamine şi minerale. Este interzisă însă consumarea frunzei de către persoane înainte de intervenţii chirurgicale.

 

Pe lângă avantajele multiple pe care le are, planta poate să devină şi periculoasă atunci când frunzele sunt consumate în cantităţi semnificative şi pe termen lung. Însă de departe planta are câteva proprietăţi terapeutice caracteristice.
Limonda consumată cu câteva frunze de busuioc transformă băutura, îi dă un gust mai bun şi oferă o altă senzaţie în momentul când o savurați. Nutrienţii conţinuţi în planta de busuioc echilibrează starea psihică şi emoţională a organismului.
În concluzie este indicată folosirea frunzei de busuioc spun medicii, mai ales atunci când persoanele au probleme de sănătate, deoarece este benefică atât organismului cât şi pentru evitarea bolilor.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with