Image 1
Image 2

REȚETE ASIATICE

Fuziune culinară: Salată cu linte și ton, îmbrăcată în sos dijon

Salată răcoritoare de linte și ton cu romă de Miere de Dijon
Salata de linte cu ton este o rețetă rapidă și hrănitoare, preparată cu linte verde franțuzească, ton, capere, ceapă roșie și ierburi proaspete, toate îmbibate într-un dressing delicios de maioneză, muștar Dijon și lămâie.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Salata de linte cu ton este o mâncare sănătoasă și gustoasă, care are rădăcini în bucătăria mediteraneană și poate fi considerată o combinație între bucatele de pește și legume. Este o opțiune excelentă pentru cei care doresc să aducă un plus de nutriție în dieta lor, deoarece lintea este bogată în proteine, fibre și minerale, în timp ce tonul adaugă o notă de savoare și acizi grași omega-3.

 

Salata de linte cu ton a devenit populară în ultimii ani datorită avantajelor sale nutriționale și gustului său delicios. Această rețetă poate fi găsită în mai multe cărți de bucate și site-uri web de specialitate, iar mulți bucătari pasionați își adaptează propria versiune, adăugând sau eliminând ingrediente în funcție de preferințele personale sau de disponibilitatea ingredientelor.

 

O astfel de salată este perfectă pentru prânzuri rapide și sănătoase sau pentru cină ușoară, iar faptul că poate fi pregătită cu ușurință din ingrediente de bază o face foarte populară printre cei care își doresc să mănânce sănătos fără a petrece prea mult timp în bucătărie.

 

 

Salată răcoritoare de linte și ton cu romă de Miere de Dijon
Salată răcoritoare de linte și ton cu romă de Miere de Dijon

 

 

Ingrediente:

200 g linte verde franțuzească
Ierburi proaspete (50 g mărar, 50 g busuioc, 50 g pătrunjel)
2 lingurițe capere
Suc și coajă rasă de la o lămâie
1 conservă de ton (aproximativ 150 g)
3 linguri maioneză
1 linguriță muștar Dijon
Sare și piper, după gust

 

 

Instrucțiuni:

Gătiți 200 g de linte verde franțuzească în apă sărată, până se înmoaie, timp de 25-30 de minute.
Într-un castron mic, combinați 3 linguri de maioneză, 1 linguriță de muștar Dijon, coaja rasă și sucul de la o lămâie, sare, piper și ierburi proaspete tocate fin.
Amestecați lintea gătită cu tonul scurs de ulei, 2 lingurițe de capere, ceapa roșie tocată mărunt și ierburile proaspete.
Serviți salata de linte cu ton și lămâie proaspătă.

 

Sfaturi:

Lintea gătită poate fi congelată pentru a fi utilizată ulterior în alte rețete.
Salata de linte cu ton se păstrează în frigider timp de 3-4 zile.
Dacă doriți o variantă vegetariană, puteți omite tonul din rețetă.

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

POFTĂ BUNĂ

Piept de pui cu conopidă şi caşcaval afumat

Ești pană de idei și vrei să încerci ceva savuros? Îți oferim o idee pe zi, după care îți urăm poftă bună! Astăzi avem conopidă gratinată cu cașcaval. Nouă ne place conopida și o mâncăm destul de des. Pe lângă multele proprietăți are și un gust bun atât gătită cât și crudă. Da, conopida se mănâncă și crudă.

REȚETE ROMÂNEȘTI

Prăjitură cu cremă de cafea

Rețeta de prăjitură cu cafea este ideală pentru iubitorii de cafea nu doar în formă să lichidă, ci în orice formă s-ar găși. E foarte gustoasă și se prepară ușor. Eu iubesc cafeaua si nu pot să funcționez fără o cană mare de cafea cu lapte. Îmi place cafeaua în toate formele ei, mai ales în prajituri. Nu imi pot imagina cafeaua fara ceva dulce langa ea, dar nici desertul fara ceasca de cafea langa el.