Image 1
Image 2

REȚETE ROMÂNEȘTI

Prăjitură cu cremă de cafea

Rețeta de prăjitură cu cafea este ideală pentru iubitorii de cafea nu doar în formă să lichidă, ci în orice formă s-ar găși. E foarte gustoasă și se prepară ușor. Eu iubesc cafeaua si nu pot să funcționez fără o cană mare de cafea cu lapte. Îmi place cafeaua în toate formele ei, mai ales în prajituri. Nu imi pot imagina cafeaua fara ceva dulce langa ea, dar nici desertul fara ceasca de cafea langa el.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

Pentru blat:

– 2 pahare de făină,

– un pahar de zahăr,

– un pahar de apă,

– 1/2 pahar de ulei,

– 3 linguri de miere,

– 2 linguri de rom,

– o lingură rasă de nucă de cocos (preferabil amestecată cu ciocolată rasă),

– coaja rasă de la o lamaie,

– 1/2 plicuri de praf de copt,

– 2 linguri de stafide.

Pentru cremă:

– 250 g margarină pentru prăjituri,

– 200 g de miere,

– 6 linguriţe pline de cafea solubilă,

– 2 linguriţe apă fierbinte,

– o lingură de rom,

– un plic de glazură de caramel, sau ciocolată rasă.

Toate ingredientele pentru blat, mai puţin stafidele, se amestecă bine, iar acest aluat aproape lichid se toarnă într-o tavă căptuşită cu hârtie de copt. Se presară stafidele îmbibate în prealabil în rom. Se coace la cuptorul preîncăzit, la 180-190 de grade C, circa 20-25 de minute, apoi se testează cu scobitoare.

Când nu se mai lipeşte, se scoate şi se lasă să se răcească. Pentru cremă se amestecă margarina cu puţină miere, până când devine cremoasă. Se dizolvă cafeaua cu apa fierbinte şi se amestecă treptat, câte puţin, cu crema, adăugându-se alternativ şi mierea, apoi şi lingură de rom (sau câteva picături de esenţă). După ce blatul s-a răcit, crema se întinde peste el, apoi se prepară şi glazura, conform indicaţiilor şi se toarnă de asupra, sau se presară cu ciocolată rasă.

magazin online de aer conditionat si sisteme de climatizare
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Friptură cu sos de boabe de piper (Steak au Poivre)

Friptură cu sos de boabe de piper (Steak au Poivre)

Friptura au poivre, un simbol al mesei fine franceze, este renumită pentru combinația sa vibrantă de piper zdrobit cu carne fragedă, prăjită rapid și acoperită cu un sos cremos. Originară din bucătăria clasică franceză, această friptură folosește adesea filet mignon, dar poate fi preparată și cu alte bucăți de vită dezosate, cum ar fi New York strip, ribeye, sau mușchi.

Ciorbă de pește

Cred că ciorba e unul dintre alimentele cu cel mai mare impact asupra memoriei noastre afective. E bunica, e mama, e vreo mătușă sau o soră mai mare, care se joacă cu cei mici și-i hrănește. Ciorba e alături de noi cam oricând avem nevoie de puțin confort. Nu e doar combustibil, că e apă lungă și ne umple stomacul, ci ne și lecuiește, ne face bine. Ciorba ne este clar identitară. Și o spun și o să o repet. Firescul ei ne face să o ignorăm, dar o mâncăm în fiecare zi. Avem sute de variațiuni de rețete și, de multe ori, supa aia clară, zama, e folosită și să te întremezi, când ești bolnav sau e cea mai importantă masă în familie, de duminică, de după liturghie, și vorbesc de o istorie de 300 de ani.