Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

GALA OSCARURILOR IN FOLCLOR

Gala Oscarurilor în Folclor din acest an are loc în 6 mai la Poesis

În perioada 5-8 mai 2023, reprezentanţii Uniunii Mondiale de Folclor (I.G.F) vor fi prezenţi în judeţul Satu Mare, în vederea organizării galei de premiere I.G.F. Gold Star (sau Oscarul în Folclor).
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Acasa
Asculta acest articol

În perioada 5-8 mai 2023, reprezentanţii Uniunii Mondiale de Folclor (I.G.F) vor fi prezenţi în judeţul Satu Mare, în vederea organizării galei de premiere I.G.F. Gold Star (sau Oscarul în Folclor).

Astfel, sâmbătă 6 mai 2023, de la ora 18:00 la Centrul Multicultural „Poesis”, în avanpremierea festivalului folcloric „Sâmbra Oilor”, se vor decerna la Satu Mare premiile IGF Gold Stars (Oscaruri în folclor). Începând cu anul 2008, I.G.F. organizează poate unul dintre cele mai aşteptate evenimente culturale festive, premiile I.G.F. Gold Star.

”I.G.F. Gold Star” este un premiu unic, care se acordă la nivel mondial, şi se oferă doar personalităţilor culturale de marcă.
Trofeul ”I.G.F. Gold Star” este un premiu ce se acordă anual unor personalităţi din lumea folclorului mondial şi înlocuieşte fostul premiu ”Oscar” în folclor.

Vor fi prezenţi preşedinţii şi reprezentanţii Asociaţiilor Naţionale de Folclor din 16 ţări ale lumii, după cum urmează: România, Cipru, Italia, Israel, Lituania, Polonia, Spania, Turcia, Vietnam, Franţa, Emiratele Arabe – Dubai, Croaţia, Slovacia, Serbia, Bulgaria şi Maroc.
În onoarea premianţilor va fi organizată la Poesis şi o seară de muzică italiană. Vor susţine recitaluri soprana Marialuigia Martino şi tenorul Constantino Minchillo, din Italia. Prezentarea spectacolului va fi realizată de Doris Nedelea şi Iulian Praja.

Această manifestare se organizează în fiecare an în ţări diferite.
Anul acesta, în şedinţa Biroului Executiv I.G.F. ce s-a desfăşurat în perioada 23- 26 martie 2023, în Nowy Sącz (Polonia), s-a hotărât ca manifestarea să aibă loc în Satu Mare, România.

O întâlnire pe această temă a avut loc şi la Satu Mare în 23 martie, când o o delegaţie a Uniunii Mondiale de Folclor s-a întâlnit şi cu prefectul Radu Roca.
La şedinţa Biroului Executiv a Uniunii Mondiale de Folclor (I.G.F.) din Nowy Sącz, reprezentanţi ai României au fost: Dorel Cosma- preşedintele Uniunii Mondiale de Folclor (I.G.F.), Pahone Pop – trezorierul Uniunii Mondiale de Folclor (I.G.F.) şi Robert Laszlo – prim-vicepreşedintele Asociaţiei Naţionale de Folclor din România (managerul C.J.C.P.C.T. Satu Mare).

Au participat membri din 10 ţări: România, Italia, Franţa, Serbia, Polonia, Vietnam, Israel, Polonia, Ucraina, Cipru.
În şedinţa organizatorică a Biroului Executiv s-au discutat câteva aspecte în vederea organizării galei de premiere, I.G.F. Gold Star (Ex. Oscar în Folclor), şi de asemenea câteva probleme legate de desfăşurarea următoarelor manifestări cu caracter internaţional şi nu în ultimul rând, preşedintele Uniunii Mondiale de Folclor, prof. dr. Dorel Cosma a ţinut să îi felicite din nou pe toţi cei care lucrează în folosul promovării culturii şi folclorului autentic.
În cadrul întâlnirii, delegaţii şi-au prezentat un scurt bilanţ al activităţii întreprinse în anul 2022, precum şi obiectivele pentru anul 2023.

La rândul său, prim- vicepreşedintele Asociaţiei Naţionale de Folclor din România – Robert Laszlo a prezentat principalele festivaluri folclorice din judeţul Satu Mare, şi a lansat invitaţia membrilor Uniunii Mondiale de Folclor de a veni la Satu Mare.
Din 2011 şi până în prezent, prof. dr. Dorel Cosma – preşedintele Asociaţiei române este şi preşedintele Uniunii Mondiale de Folclor I.G.F. cu sediul la Voiron (Franţa) şi San Giovanni Rotondo (Italia). În urmă cu patru ani, în conducerea Asociaţiei Naţionale de folclor din România a fost ales şi Robert Laszlo ocupând funcţia de prim-vicepreşedinte.
Ca semn al respectului pentru munca desfăşurată, Biroul Executiv al Asociaţiei Naţionale de Folclor din România a decis mutarea sediului la Satu Mare unde prim-vicepreşedintele Robert Laszlo are atribuţii sporite inclusiv în raporturile cu Uniunea Mondială de Folclor I.G.F.

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with