Image 1
Image 2

Gata, s-a terminat! Olimpia a ajuns cu ambele picioare în groapă

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Conferința de presă de miercuri seara, la care a participat o parte din staff-ul Olimpiei, președintele Istvan Merkli, antrenorul Zoltan Ritli, directorul sportiv Daniel Pașca, contabilul Cosmin Miclăuș și căpitanul Florin Mureșan, ne-a arătat clar că clubul sătmărean este în agonie. Că doar o minune ar mai putea readuce la viața normală clubul.

Pentru că spațiul nu ne permite o desfășurare mai largă, vom puncta doar principalele subiecte atinse aseară și vom prezenta o parte din cifrele, cu trimitere la bani, pe care oficialii clubului ni le-au comunicat.

– Deconturile au fost refuzate de Consiliul Județean prin două adrese oficiale trimise clubului. După refacere, în urma decontului depus la data de 18.10.2017, au fost acceptate cheltuieli de 570.000 de lei. Suma de 180.000 nu a fost acceptată fiind considerată o cheltuială nejustificată a clubului.

– Potrivit contabilului, domnul Miclăuș cei 180.000 de lei nu au fost cheltuiți nejustificat ci au fost blocați de Finațele publice și virați la buget.

– Deconturi au mai fost depuse în anul 2016, în prima jumătate a anului 2017 și au fost acceptate în aceeași formă în care au fost prezentate acum.

– Pe parcursul lui 2016, CJ a suplimentat bugetul Olimpiei cu diverse sume de bani.

– Curtea de Conturi se află în proces cu Consiliul Județean și nu cu Olimpia.

– Din luna septembrie a.c. Olimpia a primit 188.000 de lei din care 100.000 de la Primărie și 88.000 de la diverși sponsori.

– Depunctarea echipei a survenit în urma neachitării restanțelor – 25.000 – față de jucătorii Voicu și Anca-Trip.

Vasile Bud și-a dorit o echipă de L1

Omul de afaceri sătmărean Vasile Bud și-a exprimat dorința de a finanța, în anumite condiții clubul. Propunerea a fost ca, din punct de vedere juridic, firma lui Vasile Bud să ia locul Olimpiei 2008 în parteneriatul cu Consiliul Local și Consiliul Județean. Iar cotizația celor două instituții să crească până la 5 milioane de lei. În acest condiții, Vasile Bud ar fi suportat datoriile de acum ale Olimpiei, circa 2,1 milioane lei. În plus, acesta s-ar fi obligat să repare stadionul să-l aducă la standardul Ligii 1. Și, important, să întărească echipa cu jucători de valoare, cu un obiectiv clar, promovarea în Liga 1. Din păcate lucrurile s-au împotmolit undeva, într-un punct pe care nu l-am aflat.

Situația lui Tiberiu Selymes

La rezilierea contractului, s-a semnat un acord prin care, pe lângă salariile încasate anterior, ex internaționalul urma să primească, până în 15 decembrie 21.000 de lei. În cazul în care acesta nu își primește banii până la data de mai sus, urmează să încaseze salariile cuvenite până la sfârșitul sezonului, adică 6.000 de lei lunar, până în iunie 2017. În felul acesta s-ar fi ajuns la peste 70.000 de lei, sumă pomenită de subsemnatul în urmă cu o zi și preluată de unele canale media din țară. Așa că, din acest puncte de vedere, îi cerem scuze lui Tibi Selymes. Fie doar pentru faptul că a lăsat o bună impresie la Satu Mare. Și a avut curajul să spună răspicat că Olimpia nu poate să promoveze în L1.

Oficial, Attila Karda nu mai este președinte

Perioada de preaviz, de 30 de zile, în care s-a aflat Attila Karda a expirat la începutul acestei săptămâni. “Preavizul a expirat, iar de 4 zile Attila Karda nu mai are nicio calitate oficială la clubul Olimpia” a spus președintele Istvan Merkli.

Ce ne oferă viitorul?

La această întrebare, pe lângă comentarii, așteptăm luări de poziție, propuneri ale cititorilor, iubitorilor fotbalului, ai Olimpiei.

Iar înainte de a încheia am vrea să propunem celor de la Consiliul Județean o ieșire în spațiul public. Nu de alta, dar mulți, pe drept sau pe nedrept, nu știm asta, arată cu degetul spre CJ. Ori, printr-un statut oficial, CJ este parte a ACS FC Olimpia Satu Mare 2010. Cu drepturi, dar și cu obligații. Inclusiv de a aduce clarificările necesare. Până la urmă Olimpia este, totuși, un brand, o emblemă a Sătmarului. Și nu putem șterge pe jos cu simbolurile.

Penalizată cu 4 puncte, Olimpia a ajuns pe ultimul loc

În primul meci al returului Ligii 2 la fotbal Olimpia va întâlni pe Metaloglobus București. O echipă pe care Olimpia a învins-o în luna august, cu 1-0. Dar în vară era o altă atmosferă la echipă, obiective mari, speranțe multe mari iar în conturile clubului se mai aflau ceva bani. Acum… acum vine potopul.

Dar, moral jucătorii Olimpiei, cel puțin cei pentru care Olimpia mai înseamnă ceva, pentru că ar putea fi un joc de adio, ar trebui să se străduiască să câștige aceste meci. Dar, în acest moment, ne este greu să facem pronosticuri. Mai ales că pregătirile de pe parcursul acestei săptămâni s-au desfășurat la relanti, cu intermitențe și cu un număr scăzut de jucători.

PS: Conform unor informații de ultimă oră, Olimpia a fost depunctată de FRF în urma unor memorii depuse de unii jucători, scandente fiind datoriile față de Voicu și Anca. Federația a depunctat Olimpia cu 4 puncte. În felul acesta formația sătmăreană a ajuns pe ultimul loc în L2. În plus, clubul are interzis la transferuri pentru o perioadă de timp. Dar vor urma și alte sancțiuni pentru că la comisiile FRF mai sunt depuse 6-7 memorii.

Programul etapei 20:
Sâmbătă, 2 decembrie
FC Olimpia – Metaloglobus (11:00)
Sportul Snagov – Luceafărul Oradea
Foresta Suceava – Ripensia Timişoara
Şt. Miroslava – ASA Tg. Mureş
ASU Politehnica – Dacia Brăila
Pandurii Tg. Jiu – FC Argeş
Dunărea Călăraşi – Academica (12.00)
CS Afumaţi – CS Mioveni (12.00)
Duminică, 3 decembrie
UTA Arad – Chindia (11.30)
CS Baloteşti – Hermannstadt (12.00)

2 comentarii

Lasă un răspuns

Connect with