Image 1
Image 2

Gatitul contribuie la cresterea longevitatii

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Cei care isi folosesc aragazul sau cuptorul pentru alte lucruri decat pentru gatit, trebuie sa stie ca o bucatarie nefolosita ar putea insemna o viaţa mai scurta.

Un nou studiu a descoperit ca oamenii care gatesc de cel puţin cinci ori pe saptamana au 47 la suta mai multe sanse sa fie inca in viaţa dupa zece ani – arata Mediafax.

“Este clar ca gatitul este un obicei sanatos. isi merita locul in educaţia pe termen lung, in politicile privind sanatatea publica sau in urbanism”, a declarat profesorul Mark Wahlqvist, citat de The Huffington Post.

O echipa de cercetatori din Taiwan si Australia a inceput studiul in urma cu zece ani.

Oamenii de stiinţa au intervievat 1.888 de barbaţi si femei cu varste peste 65 de ani, care traiau in Taiwan, despre stilul lor de viaţa, fiind inclusi factori precum obiceiurile din bucatarie, din gospodarie, de la cumparaturi, despre dieta, educaţie, despre mijlocul de transport folosit si fumat.

Iniţial, 43 la suta dintre participanţi nu gatisera niciodata, 17 procente gateau o data sau de doua ori pe saptamana, 9 procente gateau de trei pana la cinci ori pe saptamana, iar 31 la suta gateau de cinci sau mai multe ori pe saptamana.

Dupa zece ani de la debutul studiului, celor 1.193 de participanţi ramasi in viaţa li s-au pus aceleasi intrebari.

Cercetatorii au descoperit ca gatitul frecvent era asociat cu supravieţuirea. Care mai erau factorii asociaţi cu supravieţuirea? Cumparaturile facute la piaţa, utilizarea transportului public, absenţa fumatului si faptul ca esti femeie.

Exista cateva aspecte ce trebuie totusi luate in seama – femeile traiesc in general mai mult decat barbaţii si, din motive culturale, femeile gatesc mai mult decat barbaţii.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Instrucțiuni simple pentru ouă de Paște vopsite natural

Instrucțiuni simple pentru ouă de Paște vopsite natural

Anul acesta, am decis să inovăm tradiția ouălor de Paște, evitând vopseaua artificială care pătrundea prin coaja ouălor, dorind să oferim o alternativă sănătoasă și sigură pentru fiul meu. Am optat pentru vopsirea ouălor în mod natural, folosind ingrediente disponibile în propria bucătărie.