Image 1
Image 2

POLITICA EXTERNĂ

Geoană: NATO condamnă ferm escaladarea atacurilor aeriene ruse asupra Ucrainei

Mircea Geoană
NATO condamnă escaladarea atacurilor aeriene ruse asupra Ucrainei, ....
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

…. precum și utilizarea de către Rusia a rachetelor balistice provenite din Coreea de Nord și a dronelor din Iran, transmite secretarul general adjunct al Alianței Nord-Atlantice, Mircea Geoană.

 

El a subliniat că alături de secretarul general Jens Stoltenberg a reunit miercuri, Consiliul NATO-Ucraina, ca urmare a valurilor de atacuri aeriene rusești împotriva civililor și infrastructurii ucrainene.

NATO condamnă ferm escaladarea atacurilor aeriene ruse asupra Ucrainei, precum și utilizarea de către Rusia a rachetelor balistice provenite din Coreea de Nord și a dronelor din Iran.
Deși linia frontului rămâne relativ statică, la aproape doi ani de la începutul războiului purtat de Rusia în Ucraina, situația de securitate este din ce în ce mai complexă.” a scris Geoană pe Facebook.

 

 

 

 

El a vorbit despre măsurile de apărare.
În cadrul NATO însă luăm toate măsurile necesare pentru a apăra teritoriul nostru, iar unitatea Alianței rămâne nezdruncinată. Inclusiv în ceea ce privește determinarea de a întări propriile capabilități de apărare și de a continua sprijinul pentru Ucraina:

 

– prin NATO, aliații, inclusiv România, cumpără până la 1.000 de rachete de apărare antiaeriană Patriot pentru a-și completa stocurile, în timp ce continuă să susțină apărarea antiaeriană a Ucrainei;

 

– Germania a livrat recent Ucrainei sisteme de apărare antiaeriană Patriot și Skynex și rachete suplimentare pentru apărarea antiaeriană IRIS-T;

 

Regatul Unit trimite aproximativ 200 de rachete de apărare aeriană în Ucraina;

 

– aliații continuă să ofere Ucrainei asistență militară, economică și umanitară majoră și pe parcursul anului 2024.” a adăugat secretarul general adjunct al NATO.

 

 

 

 

CITEȘTE ȘI;János Bóka, despre aderarea Suediei la NATO și războiul din Ucraina

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with