Image 1
Image 2

JUSTIȚIE

Gorghiu, dialog cu reprezentanții sistemului judiciar din Satu Mare, Maramureș, Bistrița –Năsăud

Judecători, procurori, avocați și decani ai barourilor din județele Maramureș, Satu Mare și Bistrița-Năsăud s-au reunit într-o întâlnire desfășurată vineri, în Baia Mare, pentru a dialoga cu ministrul Justiției, Alina Gorghiu.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

Alături de ministrul Justiției la întâlnire a participat și președintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Daniel Grădinaru.

 

 

Printre temele abordate s-au numărat statutul magistraților, responsabilitățile acestora, schemele de personal, resursa umană.

 

 

Statutul magistraților cu responsabilitatile care le revin, schemele de personal, specializarea judecătorilor, reconfigurarea hărții instanțelor și parchetelor pentru a echilibra resursa umană, toate aceste teme au fost abordate. Inclusiv volumul mare de activitate: 1168 de dosare pronuntate de un judecător de la începutul anului.

 

 

 

De aceea, am reiterat că asistentul judecătorului va reprezenta un sprijin pentru sarcinile administrative și am menționat că, la începutul anului, vom avea resursă proaspătă în sistemul judiciar.” a spus ministrul Justiției potrivit unei postări pe Facebook.

 

Potrivit Alinei Gorghiu investițiile în infrastructură sunt o prioritate.

 

”Investițiile în infrastructură pentru creșterea calității actului de justiție sunt o prioritate. De exemplu, la Tribunalul Maramureș este o cameră audiere minori după modelul norvegian. Investiţiile în infrastructura sistemului judiciar sunt absolut necesare pentru a asigura un act de justiție în bune condiții, un serviciu public de calitate pentru justițiabili.

 

 

Am discutat și despre digitalizarea sistemului Ecris V care este esențială. Ca urmare a dialogului cu Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, lucrăm ca dosarul electronic să includă și informațiile transmise de poliție.” a completa ministrul

 

Cu privire la legea salarizării, ministrul Justiției Alina Gorghiu a dat asigurări că vor fi ascultate opiniile sistemului judiciar.

”Am văzut preocupare și pentru viitoarea lege a salarizarii. Vom asculta cu mare atenție opiniile sistemului judiciar.

Am profitat de ocazie pentru a felicita voluntarii din judet pe activitatile de educație juridică – un judecător si 2 procurori.”, a transmis Gorghiu.

 

Alina Gorghiu a avut un mesaj și pentru avocați.

”La întâlnirea cu avocații, le-am transmis că sunt parteneri extraordinari de buni la înfăptuirea actului justiției. Întotdeauna dialogul cu ei a fost productiv. I-am asigurat că suntem la zi cu restanțele pe asistența din oficii.

 

Trebuie să îmbunătățim condițiile de muncă: magistrați, avocați, grefieri.” a mai spus ministrul Alina Gorghiu pe Facebook.

 

CITEȘTE ȘI: Avocați și magistrați din 10 județe, la Poesis

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with