Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

GRIPĂ AVIARĂ

Gripa aviară confirmată în Bihor poate reprezenta o ameninţare pentru fermele de păsări de la noi din judeţ

Gripa aviară confirmată în  Bihor poate reprezenta o ameninţare pentru fermele de  păsări de la noi din judeţ
Este deja confirmat în timp faptul că primăvara, la declanşarea sezonului de migraţie a păsărilor călătoare, crescătorii de păsări de curte,...
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Acasa
Asculta acest articol

… dar şi fermele comerciale trebuie să acorde atenţie sporită respectării condiţiilor de biosecuritate, pentru a evita apariţia gripei aviare.

 

 

Conform Deciziei 852/2024 în Uniunea Europeană, evoluează Influență Aviară – cu focare primare sau secundare în: Germania, Croația, Serbia, Polonia, Italia, România, Danemarca, Cehia, Ungaria și Suedia.

 

 

Medicii veterinari  recomandă respectarea tuturor restricţiilor impuse, inclusiv evitarea contactului păsărilor de curte cu păsările migratoare, fiind interzis accesul raţelor şi al gâştelor domestice la luciile de apă, iar hrănirea păsărilor să se facă prin evitarea accesului păsărilor sălbatice care pot fi purtători ai virusului. Măsurile de prevenire a apariţiei gripei aviare sunt mereu de actualitate, mai ales că în ultima perioadă au fost confirmate focare de gripă aviară în judeţul Bihor, iar la limita cu acest judeţ există ferme de creştere a păsărilor.

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

IFPLUS AGRICULTURA SE DEZVOLTĂ

În curând, inteligența artificială va mulge vaca

  Inteligenţa artificială şi aplicaţiile sale par să fie adesea contestate, dar în egală măsură, prezintă interes pentru anumite companii, inclusiv din domeniul agricol.

This content is for IZ Plus Lunar, IZ Digital+Print, IZ Duminica si IZ Plus 1 An, IZ Plus si Ziarul Digital 1 An, IZ+ si IZ PDF Lunar, IZ+ si IZ PDF 1 An, IZ+ si IZ PDF 3 luni, IZ+ si Tiparit si PDF Lunar, IZ+ si Tiparit si PDF 1 An, IZ+ si Tiparit si PDF 3 Luni, IZ+ si PDF <35 1 Luna, IZ+ <35, IZ PLUS ANUAL, and IZ PLUS 3 LUNI members only.
Log In Join Now