Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

COMBATEREA DĂUNĂTORILOR

Comparativ cu media europeană, România folosește puține pesticide

Utilizarea discreţionară în unele state ale Uniunii Europene – UE a pesticidelor, a obligat Comisia Euroepană CE, prin Parlamentul European – PE, să propună adoptarea unor regementări privind cantităţile admise.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Acasa
Asculta acest articol

Aşa se face că, în urma unor discuţii aprinse cu privire la votul final privind adoptarea unor măsuri restrictive, aşa cum menţionează publicaţia Agroinfo, înjumătăţirea cantităţilor de pesticide folosite în agricultură a fost respinsă.

 

Fermierii au dreptul să producă hrană sănătoasă, dar în același timp să combată dăunătorii și bolile pentru a-și salva culturile și pământul.
“Propunerea nerealistă de înjumătățire a cantității de pesticide folosite în agricultură a fost respinsă, marţi 21 noiembrie, în Parlamentul European, cu voturile decisive ale europarlamentarilor PSD.

 

Mulțumesc europarlamentarilor care au susținut poziția Ministerului Agriculturii. Realitatea este de necontestat: fermierii noștri folosesc o cantitate de produse de protecție a plantelor și așa foarte mică – 0,7 kg/ha – în comparație cu media europeană de 2,2 kg/ha.

 

O reducere unitară a cantității de pesticide în termeni de procent fix aplicat la fiecare stat membru ar fi însemnat dificultăți uriașe pentru fermierii români în raport cu fermierii din statele care în prezent folosesc cantități și de 4 ori mai mari.

 

Dacă această propunere ar fi trecut, fermierii noștri ar fi rămas fără soluții de combatere a bolilor și dăunătorilor, fapt ce ar fi afectat serios nivelul producțiilor.

 

Da, e nevoie să dezvoltăm și să susținem o agricultură prietenoasă cu mediul, dar acest lucru nu se poate face fără a ține cont de realitățile existente în fiecare stat membru.

 

Datoria noastră este să apărăm interesele fermierilor români, să îi susținem pe ai noștri!” a spus ministrul agriculturii Florin Barbu.

 

CITEȘTE ȘI:

 

Ce a rezolvat la Bruxelles Florin Barbu, ministrul Agriculturii?    

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns