Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

EXTINDEREA COLABORĂRII

Hidroelectrica și Masdar semnează pentru proiecte verzi

Hidroelectrica și Masdar semnează pentru proiecte verzi
Această etapă a turneului în statele din Golf este condusă de Prim-ministrul Marcel Ciolacu și include și alte figuri guvernamentale românești relevante, cum ar fi ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, și ministrul de Externe, Luminița Odobescu.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Acasa
Asculta acest articol

 

 

Hidroelectrica și Masdar semnează un nou capitol al colaborării lor pentru dezvoltarea de proiecte verzi. O delegație română, condusă de Karoly Borbely, președintele Hidroelectrica, face parte dintr-o vizită de lucru în Emiratele Arabe Unite, desfășurată în perioada 17-19 aprilie 2024. Această etapă a turneului în statele din Golf este condusă de Prim-ministrul Marcel Ciolacu și include și alte figuri guvernamentale românești relevante, cum ar fi ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, și ministrul de Externe, Luminița Odobescu.

 

 

În cadrul acestei vizite, Hidroelectrica și Masdar au decis să extindă obiectivele societății mixte (JVC) ce urmează să fie înființată, incluzând realizarea de proiecte solare fotovoltaice on-shore și flotante, precum și implementarea de sisteme de stocare a energiei în baterii, cu un angajament de exclusivitate tehnologică pe o perioadă de 3 ani.

 

 

În plus, cele două companii au posibilitatea de a prelungi colaborarea exclusivă pentru încă 3 ani, sub condiția ca societatea mixtă să propună, în prima perioadă de 3 ani, investiții cumulate de 2.000 de MW și să se încadreze în acordurile existente pentru prelungirea exclusivității.

 

 

Karoly Borbely, CEO Hidroelectrica, a subliniat importanța consolidării relațiilor dintre România și Emiratele Arabe Unite în domeniul energetic și a confirmat angajamentul comun pentru promovarea sustenabilității și diversificarea surselor de energie. Potrivit lui Borbely, obiectivul este finalizarea negocierilor pentru Acordul Acționarilor la noua societate mixtă și realizarea unei prime investiții într-un proiect pilot de montare de panouri fotovoltaice pe șapte lacuri de acumulare de pe Oltul mijlociu și Inferior.

 

 

Această extindere a colaborării vine după semnarea unui acord similar între Hidroelectrica și Masdar în martie anul precedent. Masdar, controlată de Abu Dhabi National Oil Company, TAQA și Mubadala Investment Company, este un jucător global în domeniul energiei regenerabile, având investiții majore și o vastă experiență în acest domeniu.

 

 

Cu Hidroelectrica ca cel mai mare producător de energie verde din România și Masdar ca lider global în domeniul energiei regenerabile, această colaborare promite să aducă beneficii semnificative pentru ambele părți și pentru industria energetică în ansamblu.

 

CITEȘTE ȘIScade prețul energiei electrice la Hidroelectrica

 

 

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with