Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

STATISTICĂ ONU

În anul 2022 au fost ucise mai multe femei într-un an decât în 20 de ani

Potrivit ONU, 89.000 de femei au fost ucise în mod intenționat anul trecut, mai mult de jumătate dintre ele de către parteneri sau membri ai familiei. Așteptăm și statistica pentru 2023.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Acasa
Asculta acest articol

Un raport recent al Națiunilor Unite a dezvăluit o statistică îngrijorătoare: în anul 2022, numărul femeilor și fetelor ucise intenționat a ajuns la un nivel record, cel mai mare din ultimii 20 de ani. Conform datelor furnizate de UN Women și UNODC, aproximativ 89.000 de femei și fete au fost victime ale unor crime, majoritatea acestora având loc în Africa.
Deosebit de alarmant este faptul că peste 55% din aceste crime au fost comise de membri ai familiei sau parteneri intimi. Acest lucru evidențiază o problemă gravă legată de violența domestică și de gen, subliniind nevoia unei atenții sporite și a unor măsuri eficiente pentru combaterea acestui flagel.
În Austria, situația nu este mai puțin îngrijorătoare. Un studiu realizat de Statistics Austria arată că una din trei femei este expusă la violență fizică sau sexuală după vârsta de 15 ani, iar în medie trei femei sunt ucise lunar. Aceste cifre subliniază că violența împotriva femeilor este o problemă care traversează toate clasele sociale, națiunile, relațiile de familie și grupurile profesionale.
Africa de Sud se confruntă cu o situație și mai dramatică. În perioada iulie-septembrie 2023, au fost uciși 881 de femei și 293 de copii. Această realitate șocantă este subliniată și de cazul unui prădător sexual condamnat la 6.400 de ani de închisoare pentru peste 1.000 de acuzații de pornografie infantilă. Ministrul național al poliției, Bheki Cele, a evidențiat necesitatea unei lupte ferme împotriva violenței asupra femeilor și copiilor, o problemă care necesită un efort comun al forțelor de ordine, guvernului și societății.
În contrast, situația din România pare fie mai puțin severă, fie este insuficient documentată. Lipsa statisticilor periodice detaliate face dificilă evaluarea reală a situației violenței împotriva femeilor și copiilor în țară.

CITEȘTE ȘI

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns