Image 1
Image 2

 ACTIVITĂȚI CULTURALE

În Baia Mare și Vișeu de Sus

În Baia Mare și Vișeu de Sus
Joi, 29 februarie, de la ora 17.00, în Sala de Conferințe de la Biblioteca Județeană „Petre Dulfu” Baia Mare are loc lansarea volumului de poezii „Umblau îngerii”.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Este a unsprezecea carte a autorului Mircea Grumaz, apărut la Editura Pandaprint, Baia Mare, 2024.

Vor lua cuvântul despre carte și autor: Dana Gagniuc-Buzura și Marian Baroian.

De la ora 18.00, în Salonul Artelor, Biblioteca Județeană „Petre Dulfu” Baia Mare organizează conferința „Prevenția – cheia sănătății”. Prezintă: Laszlo Ferenczy, terapeut naturist, certificat ETI.

Vineri, 1 martie – Activitate extra-muros. De la ora 12.00, în Casa de Cultură Vișeu de Sus va avea loc lansarea volumelor I-IV din lucrarea „Oameni de seamă ai Maramureșului Voievodal”, autor profesor Aurel Ghilezan.

Invitat: dr. Teodor Ardelean, directorul Bibliotecii Județene „Petre Dulfu” Baia Mare.

„Aceste tomuri conțin interviuri, ori portrete ample ale celor care au izbutit în profesie. Este prima oglindă de acest fel dăruită Maramureșului. Încă un merit al acestei aventuri cu mari foloase este acela că profesorul i-a întors cu fața spre spațiul natal pe mulți maramureșeni care s-au stabilit prin alte părți ale lumii”. (Gheorghe Pârja)

Biblioteca Județeană „Petre Dulfu” marchează Ziua Internațională a Femeii prin mesaje de felicitare adresate femeilor, în ipostazele ei de mamă, soție, soră, prietenă etc. Proiectul se adresează bibliotecilor aflate sub coordonarea metodică a Bibliotecii Județene „Petre Dulfu” Baia Mare, cu participarea elevilor de la școli și licee din județ. Cele mai bune lucrări urmează a fi premiate în cadrul unei expoziții, care va putea fi vizitată în perioada 1-13 martie 2024, în holul mare al instituției.

V. Gherman

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with