Image 1
Image 2

În campania de colectare a deşeurilor electrice şi electronice din ianuarie, la Satu Mare s-au strâns 8,47 tone de DEEE

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ultima campanie de colectare a deşeurilor electrice şi electronice (DEEE) din prima lun[ a acestui an a avut loc sâmbătă, 28 ianuarie, pe malul stâng al râului Someş la cele 4 puncte de colectare din Cartierul Soarelui, Cartierul Micro 17, Carpaţi 1 şi Carpaţi 2.
„Un număr de 19 voluntari ai asociaţiei s-au implicat în preluarea DEEE, au dialogat cu cetăţenii care au vizitat punctele de colectare şi care au fost în număr mai mic faţă de campaniile precedente, lucru care rezultă şi din cantitatea colectată de 1,71 tone.
Mulţi dintre cetăţeni au solicitat preluarea deşeurilor de la domiciliu şi s-au interesat de acţiune urmând să predea deşeurile cu ocazia campaniei viitoare care va avea loc în luna martie.
În cele patru zile de sâmbătă din luna ianuarie, în decurs de 12 ore (trei ore în fiecare sâmbătă) la nivelul celor 16 puncte de colectare din municipiul Satu Mare, prin acţiunea iniţiată de Asociaţia ,,Copacul vieţii” împreună cu Primăria Satu Mare şi trei firme de colectare, cu implicarea a 44 de voluntari s-a colectat o cantitate de 8,47 tone de DEEE din care: în prima sâmbătă 1,80 tone, în a doua 2,13 tone, în a treia 2,83 tone şi în a patra sâmbătă 1,71 tone.
Organizatorii doresc să  mulţumească cetăţenilor municipiului Satu Mare precum şi voluntarilor, pentru înaltul spirit eco-civic de care au dat dovadă prin participarea activă la campania de colectare a DEEE contribuind astfel la atingerea ţintei la reciclare de 65%”, ne-a precizat Elisabeta Bekessy, pre;edinte al Asociaiei „Copacul vietii”.
Campania va continua în luna martie, în perioada premergătoare sărbătorilor pascale. Organizatorii vor reveni în timp util cu informaţii detaliate legate de următoarea campanie.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns