Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

INCENDII LA TURŢ: Două terenuri au luat foc într-o zi

incendiu miriste
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Acasa
Asculta acest articol

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Someş” al judeţului Satu Mare a fost solicitat să intervină pentru stingerea a două incendii de vegetaţie uscată în localitatea Turţ.

Pentru gestionarea situaţiei de urgenţă a intervenit Punctul de lucru Turţ cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă încadrată de 4 subofiţeri, fiind solicitaţi în sprijin şi pompierii voluntari din cadrul SVSU Turţ. Ambele incendii au avut loc luni după masa, 24 iulie.
Într-unul dintre incendii a ars o cantitate însemnată de grâu proaspăt secerat, pagubă însemnată pentru proprietar.

La faţa locului, echipajele de intervenţie au acţionat pentru localizarea şi lichidarea incendiului, în condiţii foarte grele datorită caniculei şi a drumului de acces aproape impracticabil.

În urma acestuia au ars cca. 6 ha de vegetaţie uscată, în două zone diferite.

ℹ️ Pagubele care se înregistează zi de zi sunt considerabile pentru fauna din zona afectată de foc şi pentru mediul înconjurător.

ℹ️ Facem apel la cetăţeni să dea dovadă de responsabilitate şi să conştientizeze că focul, scăpat de sub control, poate produce pagube materiale însemnate!

ISU Satu Mare le reaminteşte cetăţenilor că arderea vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale este ❗STRICT INTERZISĂ❗ dacă nu se impune ca măsură fitosanitară de combatere a răspândirii unor boli sau dăunători specifici.
În condiţii de vânt, incendiile de vegetaţie uscată se întind cu repeziciune pe o suprafaţă foarte mare, iar pompierii depun un efort considerabil pentru a opri propagarea flăcărilor.

ℹ️ Astfel de situaţii pot deveni dezastruoase mai ales dacă în zonele arzânde se află locuinţe, păduri sau instalaţii tehnologice.

ℹ️ Mai multe informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naţionale de pregătire în situaţii de urgenţă https://fiipregatit.ro şi aplicaţia de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store şi Google Play.

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns