Image 1
Image 2

TEHNOLOGIZAREA EDUCAȚIEI

Înscrierea la grădiniță, la școală sau la examenul de Bacalaureat se va putea face „robotizat”

Înscrierea la grădiniță, la școală sau la examenul de Bacalaureat se va putea face „robotizat”
„Înscrierea la grădiniță sau la școală sau la examenul de Bacalaureat” ar urma să se facă „de către un robot automatizat”, în urma unui proiect cu finanțare europeană ...
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

…. pentru automatizarea proceselor din administrația publică centrală, a declarat marți dimineață, la Radio România Actualități, ministrul Cercetării, Bogdan Ivan.

 

 

În locul procedeelor de înscriere care presupun „cozi uriașe la ghișee”, acest „robot automatizat” ar urma să administreze înscrierile „foarte simplu”: „odată setate datele, ajunge să le și pună în practică”.

 

 

El a oferit exemplul înscrierilor la grădiniță, școală sau examene când a vorbit despre un „proiect în valoare de 22 de milioane de euro din bani europeni”, de automatizare a „19 procese” în cadrul administrației publice centrale.

 

 

În urmă cu o săptămână a avut loc conferința de deschidere a proiectului „Automatizarea proceselor de lucru în administrația publică”. Potrivit Agerpres, ministrul Ivan a spus, cu acea ocazie, că „această investiţie va implementa soluţii pentru 18 instituţii publice din administraţia centrală”. Iar, potrivit aceleiași surse, Autoritatea pentru Digitalizarea României a menționat ca obiectiv general al proiectului sprijinirea transformării digitale, creşterea productivităţii, a rezilienţei, reducerea erorilor şi a timpului de prelucrare a cererilor (cetăţenilor) adresate autorităţilor publice, prin adoptarea de soluţii de automatizare a proceselor de lucru robotice – RPA (automatizarea sarcinilor laborioase, repetitive şi bazate pe norme).

 

 

Valoarea proiectului este de 107,43 milioane de lei fără TVA, echivalentul a 21,9 milioane de euro, bani din PNRR. Durata de implementare a proiectului este de 31 de luni, în perioada 30 mai 2023 – 31 decembrie 2025, potrivit Agerpres.

 

CITEȘTE ȘI:

 

Înscrieri deschise la concursul național de robotică Nextlab.Tech 2024

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with