Image 1
Image 2

STRATEGII EFICIENTE

Interacțiunea cu persoanele dificile

Interacțiunea cu persoanele dificile
Așadar, în fața persoanelor dificile, păstrează-ți echilibrul, nu renunța la nevoile tale și fii conștient de propria ta bunăstare.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

 

Chiar dacă nu sunt întotdeauna plăcute, interacțiunile cu persoanele dificile sunt uneori inevitabile.

 

Iată câteva strategii utile pentru a face față acestor situații:

 

Păstrează-ți calmul: Mentinerea calmului poate fi dificilă în momentele de conflict sau tensionate. Însă, rămânând calmi, putem dezarma atacurile persoanelor dificile. Încercă să-ți recuperezi autocontrolul prin tehnici precum respirația profundă, numărătoarea în minte sau solicitarea unei pauze pentru a reveni la discuție mai târziu.

 

Nu lua rolul de victimă: Persoanele dificile pot viza adesea pe cei care evită conflictele, însă renunțarea la nevoile tale pentru a evita confruntările poate amplifica comportamentul lor toxic. Încearcă să îți aperi punctul de vedere fără a deveni conflictual. A fi în conflict înseamnă a-ți apăra nevoile, nu a fi victimă.

 

Nu lăsa emoția să decidă în locul tău: Este normal să reacționăm emoțional în fața comportamentului dificil al altora, dar nu lăsa furia sau frustrarea să preia controlul. În loc să fugi de emoții, acceptă-le și încearcă să găsești modalități să te calmezi înainte de a relua discuția.

 

Menține distanța sănătoasă: Dacă interacțiunile cu persoanele dificile te afectează în mod constant, ia în considerare limitarea sau chiar încheierea relației. Timpul tău și bunăstarea ta sunt importante, iar tu decizi cui acorzi energia ta.
Așadar, în fața persoanelor dificile, păstrează-ți echilibrul, nu renunța la nevoile tale și fii conștient de propria ta bunăstare.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Câți bani trebuie să ai ca să fii cu adevărat bogat?

FILOZOFIA AVERII

Câți bani trebuie să ai ca să fii cu adevărat bogat?

Thomas Druyen, un sociolog de la Universitatea Sigmund Freud din Viena, autor al cărții „Prinți fericiți”, „Împuternicirea bogăției”, sau „Averea, o filozofie pentru o responsabilitate a superbogaților și o considerație a valorilor”, cercetează de mai bine de 30 de ani lumea celor bogați.