Image 1
Image 2
Acasa

DEZVOLTARE PERSONALĂ

Zece lucruri pe care oamenii fericiți le fac înainte de somn

Pentru a avea o zi mai productivă, este recomandat să începem să ne pregătim cu o seară înainte. Vital este şi somnul odihnitor, dar şi obiceiurile pe care le avem, înainte de culcare.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Acestea ne pot afecta şi calitatea somnului, dar şi productivitatea de a doua zi. Oamenii de succes reuşesc să îşi atingă mai uşor obiectivele, respectând câteva obiceiuri simple. Iată câteva exemple:
1. Îşi numără binecuvântările, nu supărările
Oamenii fericiţi ştiu că pentru a dobândi şi mai multe dintre lucrurile pentru care pot mulţumi lui Dumnezeu, trebuie să îşi exprime recunoştinţa faţă de Creator. Cu cât mai mulţumitori şi bucuroşi vom fi pentru toate bucuriile din viaţa noastră, cu atât mai multe vom avea. Cei care îşi numără nenorocirile, din păcate vor atrage tot mai multe întâmplări nefaste, deoarece îşi canalizează atenţia şi gândirile asupra lor. Cu cât mai multă atenţie primeşte un fenomen sau o idee, fie ea bună sau rea, va deveni tot mai mare.
2. Un program bine stabilit pentru următoarea zi
Oamenii ordonaţi şi care îşi programează fiecare zi sunt ca o corabie cu un cârmuitor priceput şi atent. O corabie care pluteşte în derivă, fără o direcţie certă are zero şanse să ajungă la destinaţie. Aşa şi cu programul fiecaruia dintre noi. Este bine ca seara să fie scrisă o listă cu toate obiectivele importante pe care fiecare îşi doreşte să le îndeplinească ziua următoare. Creierul va fi programat să le ducă la bun sfârşit şi va fi mult mai uşor pentru noi să le bifăm pe fiecare. Prin pregătirea mentală se reduce stresul şi sunt mai mari şansele de reuşită.
3. Relaxarea şi meditaţia merg mână în mână.
Un om relaxat va fi mult mai productiv astfel că sunt recomandate diferite tehnici care să reducă stresul. Una dintre cele mai la îndemână metode este meditaţia, dar şi sportul face minuni. De menţionat e că nu e recomandat înainte de somn. Respiraţia conştientă ajută la eliberarea anxietăţii şi calmarea minţii înainte de culcare.
4. Citirea unei cărţi plăcute sau a unor texte pozitive, motivationale
 Informaţiile care ajung la creier chiar înainte de somn au un impact foarte mare asupra noastră, chiar dacă nu conştientizăm. De aceea, este bine să ne programăm mental cu o seară înainte, fie chiar cu cu doua trei propoziţii esenţiale, dar care vor fi de impact pentru ziua următoare.
5. Hobby-urile relaxante, plăcute, care nu presupun prea mult efort fizic
Pasiunile precum desenul, pictura, gătitul sau cântatul nu pot decât să aducă bucurie şi relaxare şi să ne pregătească pe fiecare pentru un somn odihnitor, profund. În aceste condiţii, ziua următoare vom fi mult mai productivi.
6. Interacţiunea socială şi apartenenţa la un grup
Pentru a fi fericiţi, este necesară conexiunea cu ceilalţi. Indiferent că vorbim despre prieteni sau membri ai familiei, le putem scrie câte un mesaj sau să-i sunăm, înainte de culcare. Le va semnala faptul că ne gândim la ei, ceea ce le va crea o stare de bine.
7. Tehnicile de relaxare musculară
Înainte de a ne pune pijamaua, putem să efectuăm câteva mişcări de întindere a muşchilor, ceea ce ne va crea o stare de bine. Nu e nevoie de sport exagerat şi nici nu e recomandat, pentru că poate duce la creşterea pulsului şi la agitaţie, dar exerciţiile de relaxare musculară pot duce la un somn calitativ.
8. Exprimarea creativităţii
Desenul sau crearea a ceva nou, precum ar putea fi aranjamentele florale încurajează nu doar dezvoltarea creativităţii, cât şi a modalităţilor de autoexprimare.
9. Ritualul de îngrijire personală
Persoanele care îşi acordă atenţie sunt mai apreciate şi respectate de cei din jur. Este bine să dezvoltăm un ritual de îngrijire personală înainte de somn, cum ar fi un duş sau o baie relaxantă. Desigur că o mască, din când în când, sau aplicarea unei loţiuni parfumate poate crea o atmosferă plăcută şi de răsfăţ, iar oamenii din jurul nostru simt toate aceste mici lucruri pe care le facem pentru noi.
10. Ancorarea în momentul prezent
Pentru a ne bucura deplin de viaţă, este necesar să trăim clipa prezentă, deoarece fiecare moment este unic. Practica mindfulness este centrarea atenţiei pe toate senzaţiile, trăirile şi gândurile pe care le avem, clipa de clipă.
Este important să găsim şi să alegem metodele şi obiceiurile care se pliază pe felul de a fi al fiecăruia. Să fim atenţi care dintre ele ne aduc fericirea şi împlinirea şi se potrivesc cel mai bine felului nostru de a fi.
Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Beneficiile și avantajele terapiei prin dans

DESPRE DANS

Beneficiile și avantajele terapiei prin dans

În opinia psihologului Laura Maria Cojocaru președinte și fondator al Institutului de Neuro-Programare Lingvistică Somato-Integrativă, această formă de terapie se bazează pe premisa că postura și mișcarea influențează starea psihică și modul în care funcționează o persoană din punct de vedere psihologic.

Cât economisesc românii?

STUDIU

Cât economisesc românii?

35% dintre participanții unui studiu ING International* spun că nu au deloc bani puși deoparte, iar dintre cei care au economii, majoritatea au mai puțin decât echivalentul a 3 salarii/gospodărie și nu se simt confortabil cu cât economisesc.