Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Ioan Cionca Todinca își va lansa trei volume cu tradiții oșenești

Acasa
Poetul contemporan Ioan Cionca Todinca
Acasa
Acasa
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Acasa
Asculta acest articol
Poetul contemporan  Ioan Cionca Todinca
Poetul contemporan Ioan Cionca Todinca

Poetul Ioan Cionca Todinca din Valea Seacă, comuna Tarna Mare va lansa cu prilejul sărbătorilor de Crăciun trei volume de tradiții din Țara Oașului și satul său natal, proaspăt ieșite de sub tipar.

Deși are o vârstă admirabilă, de 71 de ani, acesta se încăpățânează să transmită generațiilor următoare, prin intermediul cărților lui, toate cunoștințele pe care le-a acumulat de-a lungul anilor, toată dragostea și respectul față de datini și tradiții, scrisul fiindu-i cel mai bun companion de când se știe.

Până acum a mai lansat șase volume, toate fiind bine primite de oșeni și nu numai. Își dorește să fie un exemplu pentru tinerii care au început să își pună gândurile pe foaie, fie prin intermediul prozei sau poeziei.

Faptul că, din pensia mică pe care o are nu a reușit să își tiparească volumele într-un număr mai mare este singura nemulțumire pe care o are. „Sunt un susținător al oamenilor, pentru ei scriu și tot lor vreau să le las moștenire ceea ce în toți acești ani am pus pe foi. Îmi doresc ca un număr cât mai mare de volume să fie tipărite pentru ca, ale mele cărți să ajungă în cât mai multe case. Pentru asta am cerut sprijinul autorităților locale, pensia mea mică nefiind de ajuns. Răspunsul lor nu a fost unul pe măsura așteptărilor mele“, mărturisește Ioan Cionca Todinca.

Pentru activitatea pe tărâmul literar a fost premiat de către autoritățile județene în toamna anului 2013, primind diploma de “Luminător al Satelor”.

 

Ciornă automată

1 comentariu

Lasă un răspuns

OPERA POLITICĂ

Ardealul văzut de Eminescu

“Prin valoarea de cultură ce-a dobândit-o limba noastră, prin claritatea ei analitică, prin legătura ce stabileşte între noi şi ţările din apus, atentatele asupra ei devin atentate în contra lumii romanice şi a civilizaţiunii omeneşti în genere. Dar e o lege constantă a istoriei că, atunci când un popor luptă cu civilizaţiunea, cel ce se consumă şi cade în luptă nu este civilizaţiunea ci poporul. “

Cart