Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

COMPETIȚIE INTERNAȚIONALĂ

Iohannis va candida pentru șefia NATO

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat marţi, 12 martie, că a decis să intre în competiţie pentru funcţia de secretar general al Alianţei Nord-Atlantice.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

“Îmi asum această candidatură în numele României”, a declarat Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

 

El a apreciat că “este momentul ca ţara noastră să îşi asume o şi mai mare responsabilitate în cadrul structurilor de conducere euroatlantice”.

Şeful statului a vorbit de o nouă perspectivă a Alianţei şi de importanţa Europei de Est în realizarea acestei perspective.

 

“Avem o înţelegere profundă, inclusiv din perspectiva provocărilor istorice cu care s-a confruntat regiunea noastră, asupra actualei situaţii de securitate, situaţie dezechilibrată de războiul declanşat de Rusia împotriva Ucrainei. Totodată, cred că NATO are nevoie, la rândul său, de o reînnoire a perspectivei asupra misiunii sale. Europa de Est are o contribuţie valoroasă în discuţiile şi deciziile adoptate în cadrul NATO”, a punctat preşedintele României.

 

Astfel, a arătat el, “cu o reprezentare echilibrată, puternică şi influentă din această regiune, Alianţa va putea lua cele mai bune decizii, care să răspundă nevoilor şi preocupărilor tuturor statelor membre”.

 

CITEȘTE ȘI

Trump amenință că nu va mai garanta protecţia NATO împotriva Rusiei

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns