Image 1
Image 2

POLITICA IN SUA

Trump amenință că nu va mai garanta protecţia NATO împotriva Rusiei

Fostul preşedinte american Donald Trump a ameninţat, în cazul în care va fi reales, că nu va mai garanta protecţia NATO împotriva Rusiei şi a promis un val masiv de expulzări la frontieră, în timpul unui miting sâmbătă în Carolina de Sud, relatează AFP.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

Trump îi critică în mod regulat pe aliaţii săi din Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord pentru subfinanţarea instituţiei. În timpul mitingului, el a relatat o conversaţie cu unul dintre şefii de stat din NATO, fără a-l numi.

 

 

“Unul dintre preşedinţii unei ţări mari s-a ridicat şi a spus: Ei bine, domnule, dacă nu plătim şi suntem atacaţi de Rusia, ne veţi proteja?”, povesteşte miliardarul înainte de a dezvălui răspunsul său: “Nu, nu v-aş proteja. De fapt, i-aş încuraja să vă facă ce vor. Trebuie să vă plătiţi datoriile”.

 

 

Această declaraţie survine după ce Trump, un posibil candidat împotriva preşedintelui democrat Joe Biden la alegerile prezidenţiale din noiembrie, a făcut presiuni asupra membrilor republicani ai Congresului pentru a îngropa un proiect de lege care prevede un nou ajutor pentru Ucraina şi o reformă a politicii de migraţie.

 

Citește și

Va pierde UE securitatea NATO la un al doilea mandat Trump?

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with