Image 1
Image 2

LOVITURĂ DURĂ PENTRU OFIȚERII DGA MARAMUREȘ:

Judecătorii au achitat-o DEFINITIV pe asistenta de la Serviciul de Medicină Legală Maramureș ce era acuzată că ar fi măsluit probe de sânge

Astăzi Curtea de Apel Cluj a desființat latura penală de condamnare a asistentei de la Serviciul de Medicină Legală Maramureș care a fost acuzată de procurorii DGA Maramureș că ar fi măsluit probe de sânge ale unor șoferi.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Procurorii susțineau în rechizitoriul de trimitere în judecată că asistenta ar fi luat mită, ar fi favorizat infractorul și ar fi sustras sau distrus anumite probe ori înscrisuri. Astăzi însă asistenta Cristina Mihaela Coste a fost achitată. Sentința este definitivă.

 

Solutia pe scurt: În temeiul disp. art. 421 alin. 1 pct. 2 lit. a din C.pr.pen. admite apelul declarat de inculpata C M-C, împotriva sentinţei penale nr. 48/03.07.2023, pronunţate de Tribunalul Sălaj, în dosarul nr. 1671/100/2022, pe care o desfiinţează în latura penală, sub aspectul soluţiei de condamnare a inculpatei pentru comiterea infracţiunilor de luare de mită, prevăzută de art. 289 alin. 1 C.pen. raportat la art. 6 din Legea nr. 78/2000, favorizarea făptuitorului, prevăzută de art. 269 alin. 1 C.pen., fals intelectual, prevăzută de art. 321 alin. 1 C.pen. și sustragerea sau distrugerea de probe ori de înscrisuri, prevăzută de art. 275 alin. 1 C.pen. Pronunţând o nouă hotărâre:

 

În temeiul art. 396 alin. 5 din C.pr.pen., cu trimitere la art. 16 alin. 1 lit. b teza I din C.pr.pen., achită inculpata CM-C pentru comiterea infracţiunii de fals intelectual, prevăzută de art. 321 alin. 1 C.pen. În temeiul art. 396 alin. 5 din C.pr.pen., cu trimitere la art. 16 alin. 1 lit. c din C.pr.pen., achită inculpata C M-C pentru comiterea infracţiunilor de luare de mită, prevăzută de art. 289 alin. 1 C.pen. raportat la art. 6 din Legea nr. 78/2000, favorizarea făptuitorului, prevăzută de art. 269 alin. 1 C.pen. și sustragerea sau distrugerea de probe ori de înscrisuri, prevăzută de art. 275 alin. 1 C.pen.

 

Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei penale apelate care nu sunt contrare dispoziţiilor prezentei decizii, respectiv cea de conservare, prin arhivare la sediul instanţei, în condiţii de confidenţialitate, odată cu dosarul cauzei, a suporturilor optice (original şi copie) care conţin materialele rezultate în urma activităţilor de supraveghere tehnică autorizate în cauză în cursul urmării penale şi înaintate Tribunalului Sălaj, împreună cu dosarul de urmărire penală nr. 631/P/2021 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş, pronunţată în baza art. 146 alin. 3 din C.pr.pen. şi cea de păstrare la sediul instanţei prin arhivare împreună cu dosarul cauzei a suporturilor optice conţinând mijloace materiale de probă.

 

În temeiul disp. art. 421 alin. 1 pct. 1 lit. b din C.pr.pen. respinge, ca nefondat, apelul declarat de Ministerul Public, prin Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj, împotriva sentinţei penale nr. 48/03.07.2023 a Tribunalului Sălaj, pronunţate în dos. nr. 1671/100/2022.

 

Definitivă. Pronunţată în şedinţa de azi, 31.01.2024, în modalitatea punerii soluţiei la dispoziţia inculpatei şi procurorului prin intermediul Grefei Curţii.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

IFPLUS CONSILIUL JUDEȚEAN MARAMUREȘ

Ședință ordinară cu 15 proiecte de interes

În 27 ocrombrie 2023, de la ora 12.00, consilierii județeni se întâlnesc în ultima ședință ordinară din această lună. Aleșii județeni vor dezbate 15 proiecte de hotărâre aflate pe ordinea de zi.

This content is for IZ Plus Lunar, IZ Digital+Print, IZ Duminica si IZ Plus 1 An, IZ Plus si Ziarul Digital 1 An, IZ+ si IZ PDF Lunar, IZ+ si IZ PDF 1 An, IZ+ si IZ PDF 3 luni, IZ+ si Tiparit si PDF Lunar, IZ+ si Tiparit si PDF 1 An, IZ+ si Tiparit si PDF 3 Luni, IZ+ si PDF <35 1 Luna, IZ+ <35, IZ PLUS ANUAL, and IZ PLUS 3 LUNI members only.
Log In Join Now