Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

INFLUENȚA TEHNOLOGIEI

Jumătate dintre salariații din România afirmă că utilizează tehnologii de inteligență artificială

Jumătate dintre salariații din România afirmă că utilizează tehnologii de inteligență artificială
Peste jumătate dintre angajații români afirmă că utilizează inteligența artificială generativă la locul de muncă, însă rămânem sub nivelul global de 70%, conform Raportului Global al Forței de Muncă a Viitorului din 2023.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Există o discrepanță semnificativă în ceea ce privește utilizarea inteligenței artificiale în funcție de nivelul educațional. Astfel, 76% dintre cei cu diplome academice utilizează AI, în comparație cu doar 51% dintre cei cu educație profesională. De asemenea, liderii au o proporție mai mare, de 66%, de a primi îndrumare pentru utilizarea AI, în comparație cu doar 32% dintre non-manageri.

 

 

Doar 7% dintre lucrători se tem că utilizarea inteligenței artificiale le-ar putea pune în pericol locurile de muncă. În schimb, 57% dintre aceștia ar fi interesați să primească formare în utilizarea inteligenței artificiale. Mai mult, 62% dintre angajați adoptă o atitudine pozitivă față de AI, susținând implementarea sa la scară largă.

 

 

În ciuda progresului tehnologic, doar 7% dintre lucrători cred că vor pierde locurile de muncă din cauza inteligenței artificiale. De asemenea, 61% dintre angajați sunt de părere că abilitățile umane, precum emoția, empatia și competențele interpersonale, vor rămâne mult mai importante la locul de muncă decât AI.

 

CITEȘTE ȘI:

 

FOTO – Țeapă pe OLX: A comandat o componentă pentru calculator și a primit o… husă pentru telefon

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns