Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

PRODUCȚIE

Laptele acidulat a avut cea mai mare scădere 7,2%

Nu este pentru nimeni un secret faptul că, odată cu reducerea cantităţilor de masă verde administrate ca hrană pentru animalele din rase de lapte, fapt ciclic dovedit în fiecare toamnă şi până în primăvara anului următor,...
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

…conduce la scăderea producţiei de lapte.

Scăderea continuă a producţiei de lapte marfă este şi rezultatul reducerii continue a efectivelor de animale din ferme, ca urmare a preţurilor nestimulative plătite de procesatori. Pe acest fond, aşa cum menţionează cifrele făcute publice de Institutul Naţional de Satistică – INS, în vreme de vară, au crescut în vară importurile de lapte brut.

După cum subliniază publicaţia ŞtiriAgricole, importurile de lapte brut au crescut cu 63,6% în luna august a acestui an, comparativ cu luna iulie. Producţia de lapte de consum a urcat cu 14,9%, arată datele INS.

Cantitatea de lapte brut importata s-a cifrat la 10.619 tone în august 2023, faţă de 6.489 tone în iulie, iar producţia de lapte de consum a fost de 31.159 tone în august, faţă de 27.119 în luna precedentă.

Faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, cea mai mare creştere a producţiei s-a înregistrat la lapte de consum (+14,7%) în timp ce producţia de brânzeturi a avut cea mai mare scădere (-3,1%).

În acelaşi timp, cantitatea de lapte brut importată de către unităţile procesatoare a crescut, în luna august 2023, cu 11,6% faţă de luna corespunzătoare din anul 2022.
Unităţile procesatoare au colectat o cantitate de lapte de vacă de 101.238 tone, în scădere cu 5,1% în august faţă de luna iulie, dar în creştere cu 3,5% faţă de luna august 2022.

În primele opt luni din acest an, cantitatea de lapte brut importată de către unităţile procesatoare a scăzut cu 31,7% faţă de perioada ianuarie – august 2022, iar unităţile procesatoare au colectat o cantitate de lapte de vacă mai mare cu 10,3%.

Creşterea cea mai mare de producţie a fost înregistrată la smântâna de consum (+1,1%) în timp ce producţia de lapte acidulat (iaurt, iaurt de băut, lapte bătut şi alte produse lactate similare) a avut cea mai mare scădere -7,2%.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

IFPLUS ÎNTÂRZIERE 3 SĂPTĂMÂNI

Sumele SCZ aferente bovinelor şi oilor pentru anul 2023

Aşa cum se ştie, a devenit o cutumă ca din 16 octombrie, să se autorizeze la plată avansul aferent subvenţiilor solicitate de fermieri, stabilite pentru fiecare an.

This content is for IZ Plus Lunar, IZ Digital+Print, IZ Duminica si IZ Plus 1 An, IZ Plus si Ziarul Digital 1 An, IZ+ si IZ PDF Lunar, IZ+ si IZ PDF 1 An, IZ+ si IZ PDF 3 luni, IZ+ si Tiparit si PDF Lunar, IZ+ si Tiparit si PDF 1 An, IZ+ si Tiparit si PDF 3 Luni, IZ+ si PDF <35 1 Luna, IZ+ <35, IZ PLUS ANUAL, and IZ PLUS 3 LUNI members only.
Log In Join Now