Image 1
Image 2

DOLIU

Legenda Franz Beckenbauer a murit la vârsta de 78 de ani

Întristarea a cuprins comunitatea fotbalistică odată cu vestea că Franz Beckenbauer, legendarul jucător și antrenor german, a încetat din viață la vârsta de 78 de ani.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Cunoscut sub supranumele “Der Kaiser,” Beckenbauer a lăsat o amprentă de neuitat în istoria fotbalului mondial.

 

Născut în 1945, Beckenbauer și-a început cariera la Bayern Munchen, unde a devenit figura centrală a echipei. Cu 582 de apariții pentru Bayern, a cucerit atât titlurile de campion în Bundesliga, cât și în Cupa Europei, evidențiindu-se atât ca jucător, cât și ca antrenor.

 

Momentul de glorie suprem a venit în 1974, când a condus Germania de Vest la victorie în Cupa Mondială, atât în calitate de căpitan, cât și ulterior ca antrenor în 1990. În plus, a adus succes și la nivel european, câștigând Campionatul European în 1972.

 

Cu abilități deosebite în teren, Beckenbauer a trecut de la mijlocaș la fundaș, contribuind decisiv la parcursul echipei sale. Cu patru goluri marcate la Cupa Mondială din 1966, a obținut și premiul pentru cel mai bun tânăr jucător al turneului.

 

Familia lui Franz Beckenbauer a transmis un comunicat plin de tristețe, confirmând trecerea sa în liniște și cerând respectul pentru intimitatea lor în aceste momente dificile.

 

Reacțiile la vestea morții sale au venit din toate colțurile lumii fotbalului. Bundesliga a descris pierderea ca fiind una devastatoare, numindu-l pe Beckenbauer o adevărată icoană a fotbalului german.

 

Franz Beckenbauer va rămâne în memoria fanilor ca unul dintre cei mai mari fotbaliști și strategi ai tuturor timpurilor, contribuind la gloria și prestigiul fotbalului german în întreaga lume.

CITEȘTE ȘI: Trenurile CFR circulă normal în pofida vremii geroase

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with