Image 1
Image 2

EXPLOATARE ÎN SATU MARE

Licență prelungită, județul Satu Mare este bogat

Compania Serinus Energy anunță că a primit o extindere a licenței pentru Concesiunea Satu Mare din România. Anunțul se referă la faptul că Serinus Energy a obținut o extindere a licenței pentru a desfășura activități legate de explorarea și exploatarea resurselor de hidrocarburi.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Conform companiei, extinderea licenței are două faze. Prima fază a extinderii este obligatorie și are o durată de doi ani, începând cu 28 octombrie 2023. Angajamentul de lucru pentru prima fază constă în reprocesarea a 100 de kilometri de date sismice 2D moștenite, precum și un program de achiziție de date sismice 2D de 100 de kilometri, inclusiv procesarea datelor sismice achiziționate.

 

A doua fază a extinderii licenței este opțională și are o durată de doi ani, începând cu 28 octombrie 2025, cu un angajament de foraj a unui puț în zona de concesiune, fără cerințe specifice privind adâncimea totală de foraj.

 

Compania intenționează să efectueze programul de achiziție de date sismice 2D asupra mai multor perspective de top ale companiei pentru a identifica în continuare potențialul de hidrocarburi și pentru a identifica cea mai bună perspectivă pentru forajul puțului în conformitate cu angajamentul de lucru.

 

CITEȘTE ȘI: Casele fără eficiență energetică nu vor mai putea fi vândute sau închiriate

 

Concesiunea Satu Mare (729.000 de acri brute, considerată a fi deținută în proporție de 100% de Serinus) este una dintre cele mai mari blocuri de explorare din România și se află pe o tendință prolifică de petrol și gaze din Bazinul Panonic de Est. Satu Mare are o gamă variată de jocuri exploratorii care sunt active pe aceeași tendință, inclusiv: rezervoare de gaz susținute de amplitudine la adâncime mică; rezervoare de petrol siliciclastic convențional; și rezervoare de petrol și gaze în bazament fracturat. Câmpul de gaz Moftin (descoperit de Serinus în 2014) a fost adus în producție în aprilie 2019.

 

 

Concesiunea Satu Mare se află în linie cu numeroase câmpuri comerciale de petrol și gaze. Există patru zone de interes pentru explorare și dezvoltare viitoare, cu prioritate în următoarea ordine: (1) zona Berveni, care prezintă potențial de explorare și dezvoltare pe termen scurt datorită rezervoarelor de gaz susținute de amplitudine la adâncime mică; (2) zona Santau-Madaras, care reprezintă potențial de explorare pe termen mediu în capcane stratigrafice și structurale cu descoperiri de petrol anterior nevalorificate; (3) zona Nușfalau, care reprezintă o oportunitate de explorare pe termen lung pentru acumulări mari de petrol captate stratigrafic, similar cu Suplacu de Barcău (162 milioane de barili echivalent petrol recuperabil); și (4) zona Băbești, care reprezintă o oportunitate de explorare pe termen lung pentru acumulări mari de gaze în capcane stratigrafice și structurale adânci.

 

CITEȘTE ȘI:

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with