Image 1
Image 2

Lichior de portocale preparat acasă

Lichior de portocale
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Lichior de portocale
Lichior de portocale

Ingreiente:

 

– 2 bucăţi de portocale,

– 2 bucăţi de mandarine (sau 4 bucăţi de portocale),

– 350 g de zahăr,

– o cuişoară,

– un zahăr vanilat,

– 180 ml apă,

– 500 ml vodcă 40%, sau alcool rafinat dizolvat la aceeaşi concentraţie.

Mod de preparare:

 

Fructele se curpţă de coajă cu ajutorul unui dispozitiv de curăţit cartofi, fără să se ia şi partea albicioasă. Bucăţile de coajă se mărunţesc şi împreună cu cuişoara se pun în alcool, într-un vas închis şi se lasă aşa circa 3 săptănâni. După cel puţin 3 săptămâni se strecoară. Zahărul se caramelizează uşor, doar până la topire şi se stinge repede cu apă. Se adaugă coaja de portocale şi se fierbe, până când zahărul caramelizat se topeşte integral. Se ia de pe foc, se adaugă zahărul vanilat şi se amestecă până când şi acesta se topeşte. Siropul astfel obţinut se lasă să se răcească, apoi se amestecă cu alcoolul strecurat de pe coaja de portocale. Se pot adăua şi câteva linguri de zeamă de portocale, după gust, apoi se pun din nou în sticle închise şi se mai lasă aşa cel puţin două săptămâni. Se consumă răcit, sau cu cuburi de gheaţă.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

IDEE DE ÎNCEPUT DE OCTOMBRIE

Tocăniţă de berbecuţ cu cartofi

Carnea de berbecuţ se spală bine, se scurge de apă, se taie în bucăţi, câte două la porţie, se sărează şi se prăjeşte într-o cratiţă cu untură fierbinte (sau preferabil, în natură, la ceaun).După ce carnea se rumeneşte, se scoate într-un vas. În untura rămasă se căleşte ceapa curăţată şi tăiată felii, care apoi se stinge cu bulion, boia, supă sau apă caldă.

Okonomiyaki: Omletă în stil japonez

Okonomiyaki: Omletă în stil japonez

Similar cu o omletă sau o clătită, okonomiyaki este un fel de mâncare japonez extrem de popular. Aluatul se face cu ouă, făină, apă, igname ras și varză mărunțită. În amestec sunt adăugate ocazional ingrediente suplimentare precum pește, fructe de mare, carne, legume sau brânză.