Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

TRAGEDIE LA SATU MARE

Liderul de sindicat Vasile Dârle a încetat din viață

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)
Unul dintre cei mai cunoscuți și vechi lideri de sindicat, Vasile Dârle, s-a stins din viață după o lungă și grea suferință.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

Era internat la Spitalul Județean Satu Mare cu multiple probleme de sănătate, după cum ne-a informat liderul de sindicat Marius Gînță, un apropiat al acestuia, și care îl considera pe Vasile Dârle “profesorul de muncă sindicală”. Cei doi au fost împreună la o emisiune la Informația TV în 29 septembrie 2022.

În 17 octombrie 2023 a împlinit 64 de ani.

 

Vasile Dârle era membru marcant al micării sindicale din 1990, de peste 30 de ani. Era președintele Sindicatului Asistenților Personali, Maternali și Sociali din județul Satu Mare, secretar al Sindicatului “Samus” din S.C. Electrolux S.A. dar și reprezentant al CNS Cartel ALFA, în Filiala Satu Mare.

 

La nivel de CNS Cartel ALFA era foarte apreciat și îndrăgit pentru implicarea dovedită de-a lungul timpului în lupta sindicală cum au fost grevele de la Electrolux, ultima în 2019.

 

În calitate de președinte al Sindicatului Asistenților Sociali, a militat pentru drepturile reprezentanților acestei categorii socio-profesionale. Pe această linie a obținut câteva succese foarte importante în instanță, pe acțiuni vizând salarizarea.

 

În urmă cu câțiva ani a scos un album de muzică populară, care a fost unul dintre hobby-urile sale.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

 

Citește și

 

Vasile Dârle: „90% dintre primării nu au majorat salariile asistenților personali”

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns