Image 1
Image 2

CARTOGRAFIERE A UNIVERSULUI

LSST, pregătită să exploreze universul în întuneric

LSST, cunoscută și sub numele de Camera Astronomică Digitală Rubin, este pregătită să exploreze universul în întuneric
O cameră deosebită destinată Observatorului Vera C. Rubin din Chile va realiza o cartografiere a Universului, cea mai precisă de până acum. Construcția camerei LSST a fost finalizată la Laboratorul Național de Accelerație SLAC din Silicon Valley.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Această cameră are capacitatea de a captura imagini cu o rezoluție de 3.200 de megapixeli și a necesitat 9 ani de construcție.

Imaginile produse de această cameră sunt atât de detaliate încât ar putea să distingă chiar și detaliile unei mingi de golf de la o distanță de aproximativ 15 mile. Aceste imagini, care vor include miliarde de stele și galaxii, vor contribui la dezvăluirea unor secrete ale universului.

 

Camera LSST va fi montată pe telescopul Simonyi Survey, situat în Anzi. Astronomii speră să obțină imagini ale cerului, emisferei sudice la o calitate nemaivăzută până acum. Pentru a ajunge la 3,2 gigapixeli, camera este echipată cu trei lentile, dintre care cea mai mare are un diametru de 1,57 m și are un câmp vizual de numai 3,5 grade. La fiecare 20 de secunde, poate face o fotografie cu un timp de expunere lung de 15 secunde.

 

Scopul camerei LSST este în principal de a continua studiul asupra energiei întunecate și a materiei întunecate, două concepte fundamentale din astrofizică care încă nu sunt pe deplin înțelese. Fotografiile captate de camera LSST ar putea oferi indicii importante despre modul în care acestea interacționează cu universul.

 

Cu rezoluția sa înaltă, camera poate ajuta, de asemenea, la realizarea unei cartografieri detaliate a Căii Lactee, oferind imagini de o calitate excepțională, în special pentru obiectele mai mici. Aceasta va contribui la crearea celei mai complete hărți a cerului nocturn realizate vreodată.

 

Numărul de obiecte cunoscute din cer poate crește semnificativ, iar instrumentul poate fi folosit pentru detectarea timpurie a semnelor de avertizare privind asteroizii care se apropie prea mult de Pământ.

 

CITEȘTE ȘI:

 

Doar 26% dintre elevii din mediul rural promovează Bacalaureatul și 15% se înscriu la universitate

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with