Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

FÂȘIA GAZA

MAE: 86 de români au fost evacuați și urmează să fie aduși în România

Alți 86 de cetățeni români și membri ai familiilor acestora au fost evacuați cu succes din Fâșia Gaza.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Acasa
Asculta acest articol

 

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunțat că, duminică, 12 noiembrie 2023, 86 de cetățeni români și membri ai familiilor acestora au fost evacuați cu succes din Fâșia Gaza, ca urmare a eforturilor complexe ale Celulei de Criză Interinstituționale.

 

 

Operațiunea a fost realizată prin intermediul Ambasadei României la Cairo și al Oficiului de Reprezentare al României la Ramallah, cu sprijinul autorităților egiptene și a punctului de frontieră Rafah din Republica Arabă Egipt.

 

 

 

Până în prezent, 134 de cetățeni români și membri ai familiilor lor au fost evacuați din Fâșia Gaza și au ajuns în România.

 

 

 

Echipa din cadrul Unității de reacție rapidă a Celulei de Criză MAE și reprezentanții Ambasadei României în R.A. Egipt au asigurat preluarea celor 86 de cetățeni români și familiilor acestora din punctul de trecere a frontierei Rafah. Aceștia urmează să fie însoțiți până la Cairo de o altă echipă mobilă a Celulei de Criză MAE și să ajungă în România în perioada următoare.

 

 

 

MAE menționează că dialogul cu autoritățile israeliene și egiptene continuă, având ca obiectiv facilitarea evacuării celorlalți cetățeni români, în funcție de evoluțiile din teren și de acordul părților implicate. Echipe consulare mobile, dotate cu mijloace mobile de acordare a asistenței consulare, rămân disponibile în zona punctului de trecere Rafah pentru a oferi asistență consulară în continuare. În prezent, trei echipe consulare mobile din cadrul Unității de Reacție Rapidă a Celulei de Criză MAE se află în R.A. Egipt, sprijinind demersurile specifice în teren.

 

 

MAE subliniază că situația de securitate din regiune rămâne complexă și volatilă, impunând adaptarea constantă a planurilor de evacuare în funcție de factorii din teren, pentru a asigura că siguranța persoanelor evacuate nu este pusă în pericol. Evacuarea cetățenilor români din zonele afectate rămâne o prioritate pentru autoritățile române, iar eforturile vor continua în strânsă colaborare cu partenerii internaționali și autoritățile locale.

 

CITEȘTE ȘI;În ciuda războiului, antrenorul Hazan vrea să facă performanță bună în fotbalul european

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with