Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

FOTBAL, LIGA 3

Meci fără goluri şi fără mult fotbal la Carei

Derby-ul judeţean din Liga 3-a, disputat sâmbătă la Carei între Victoria şi CSM Olimpia s-a încheiat la egalitate, 0-0. Un rezultat echitabil au spus unii dintre cei prezenţi la meci. 
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Acasa
Asculta acest articol

Poate să fi fost aşa, dar statistic vorbind raportul marilor occazii a fost cam de 5-2 în favoarea echipei din Satu Mare. Dar dincolo de numărul ocaziilor de gol, un lucru este cert, fotbal de calitate s-a jucat în puţine momente ale meciului. Dar să nu fim prea pretenţioşi câtă vreme, cu rare excepţii, şi fotbalul de la nivelul Ligii 1 este tot de o calitate modestă.

Meciul a început în nota de dominare a echipei sătmărene care şi-a creat în primele 15-20 de minute patru mari ocazii de gol. Dar şuturile lui Zsiga şi Mureşan au nimerit barele porţii lui Vili Bence. Apoi la alte fază tânărul portar careian a parat şuturile lui Moussa sau Chinde. De pe la mijlocul primei reprize jocul s-a mai echilibrat, iar fazele de poartă au lipsit.

În repriza secundă gazdele au fost mai mult timp prezente în jumătatea adversă dar atacurile elevilor lui Marius Botan nu au fost de o periculozitate reală. Până spre final când Victoria a ratat ocazii bune prin Mihale şi Vajda. Cum nici echipa sătmăreană nu a părut prea preocupată să construiască, sau nu a putut, partida s-a încheiat cu un scor nul. Drept urmare, cu excepţia unei faze din prelungirile meciului, pe care o vom consemna ceva mai jos, nu prea avem ce relata.

A fost sau nu penalti pentru Victoria!?

În prelungirile meciului, la o centrate de pe partea dreapta, balonul a fost trimis în careu. Aici, nejenat de nimeni, fără adversar în jur, Fl. Mureşan, în mod vizibil, a atins mingea cu mâna stângă. Aparent, arbitrul a dus fluierul spre gură dar în fracţiunea următoare, a făcut semn ca jocul să continue. Probabil a considerat că nu a existat intenţia de a juca balonul cu mâna. Iar regulamentul jocului, modificat recent, spune că dacă balonul a ricoşat, din gazon, dintr-un alt jucător, în mâna sau braţul altui jucător, nu se fluieră henţ. Dar, ca o impresie generală, dacă Luncan ar fi indicat punctul cu var, nimeni nu ar fi protestat.

Victoria: Villi Bence – Adrian Ciul, Kis Lorant, Claudiu Miale, Eduard Marina, Tudor Moldovan, Rafael Popovici-Ciatău, Vajda Roland (cpt.), Barta Norbert, Andrei Hosu, Paul Batin/Erik Mitracica – Kinczel Ervin, Denis Maior, Teodor Bîrle, Nyilvan Bogdan, Horvath David, Răzvan Negreanu. Antrenori: Pap-Deac loan şi Marius Botan.

CSM Olimpia: Denis Moldovan – Raul Apai, Radu Burdet, Florin Mureşan, Cătălin Oanea, Abdul Wahab Adam, Raul Vidrăşan, Nandor Pop, Zsiga Ervin (cpt.), Viorel Chinde, Samake Moussa/Rareş Oşan – Emanuel Morar, Alexandru Măries, Mihai Lazăr, Denis Lazăr, Paul Copaci, Adrian Micaş, Suveg Nandor, Adrian Şter.

Pe scurt

• CSM Olimpia a bifat al 4-lea meci consecutiv fără victorie. Echipa sătmăreană şi-a trecut în cont 3 puncte din 12 posibile şi a coborât pe locul 3 în serie. Cam puţin, chiar foarte puţin, pentru o echipă în care s-a investit foarte mult şi şi-a fixat drept obiectiv locurile 1-2 în serie.

• În lipsa titularului Fila, accidentat, poarta Victoriei a fost apărată, cu succes de puştiul Vili Bence, născut în anul 2008, adică în vârstă de 15 ani. Superstiţios, sigur şi emoţionat, Vili Bence şi-a făcut cruce de mai multe ori pe timpul meciului. A avut noroc la unele faze, dar a avut şi două intervenţii foarte bune în faţa jucătorilor Olimpiei.

• La meci a fost prezent şi primarul Sătmarului, Gabor Kereskenyi. După meci, doi suporteri sătmăreni, probabil ai celor de la Olimpia MCMXXI, sau poate nu, l-au admonestat serios pe edilul şef, în cuvinte mai greu de reprodus, reproşându-i jocul echipei (fără rost, aici responsabili fiind jucătorii şi antrenorii), investiţiile făcute în echipă etc. Sigur, în lipsa rezultatelor, acest ultim reproş este justificat în mare parte.

• Nota bene, la Carei nu se percepe bilet de intrate la meci. Şi pentru că tot veni vorba de clubul organizator, să consemnăm că în sectorul oficial al tribunei erau locuri rezervate pentru, observatori, delagaţi oaspeţi, invitaţi de onoare, reprezentanţi mass media, sponsori etc. Spre deosebire de cele două stadioane din Satu Mare…

• La meci au fost prezenţi cei doi ar fraţii Istvan şi Szabolcs Kovacs, alături de tatăl lor, fost antrenor al Victoriei. Niciunul nu a dorit, nici nu puteau de altfel, să facă aprecieri, la adresa arbitrajului.

Declaraţii după meci

Marius Botan (Victoria): Sunt mulţumit de rezultat având în vedere problemele de efectiv ale echipei. Am avut ocazii, au avut şi oaspeţii, dar consider că rezultatul a fost echitabil.

Cosmin Juhas (CSM-Olimpia): În primele 20 minute trebuia măcar o dată să înscriem. Dacă am fi marcat alta ar fi fost soarta acestui joc. Nu reuşim să ieşim din această pasă proastă. Este al doilea meci la rând, cu multe ocazii pentru noi, dar nu reuşim să înscriem.

Rezultatele etapei a 7-a din Liga 3, Seria 10:
• Lotus Felix – Sighetu Marmaţiei 1-0
• Minerul Dej – Olimpia MCMXXI 1-2
• SCM Zalău – Minaur BM 4-2
• Carei – CSM Olimpia 0-0
• Crişul Sântandrei – Sănătatea Cluj

CLASAMENT
1. SCM Zalău 7 7 0 0 16-4 21
2. Lotus Felix 7 4 2 1 7-4 14
3. CSM Olimpia SM 7 3 3 1 11-8 12
4. Sănătatea CJ 7 3 1 3 9-9 10
5. Victoria Carei 7 3 1 3 8-12 10
6. Minerul Dej 7 2 2 3 13-9 8
7. Sighetu Marmaţiei 7 2 2 3 10-11 8
8. Olimpia MCMXXI 7 1 3 3 10-14 6
9. Crişul Sântandrei 7 1 1 5 5-10 4
10. Minaur BM 7 1 1 5 9-17 4

Etapa a 8-a: Lotus Felix – Victoria Carei (vineri, 13 octombrie, ora 15:00), Minaur – Sântandrei, Olimpia MCMXXI – Zalău (sâmbătă, 14 octombrie, ora 15:00), CSM Olimpia – Minerul Dej (sâmbătă, 14 octombrie, ora 15:00)

Mai multe poze de la meci găsiţi AICI.

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with