Image 1
Image 2

Mere coapte cu sos de susan

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

3-4 mere cu textură mai moale, o linguriță mică de scorțișoară pudră, sau preferabil scorțișoare bucăți mărunte, 4 linguri de zahăr, zeama unei portocale, un pliculeț de zahăr vanilat, 2-3 linguri de semințe de susan.

Mod de preparare:

Merele spălate se curăță de sâmburi (dacă se poate se scoate coceanul), se taie felii cu o grosime de circa 1 cm. Se coace fie la grătar, fie la cuptor pe o tavă căptușită cu hârtie de copt. Feliile de mere se presară cu scorțișoare, iar dacă se folosesc bucățele de scorțișoare, ulterior, acestea se pot da jos de pe ele. Între timp, într-un vas zahărul se amestecă cu semințele de susan și se pune pe foc. Până când zahărul se caramelizează semințele de susan se prăjesc puțin. Când zahărul este complet topit, de culoare aurie, se adaugă zeama de portocale și circa 50 g de apă. Se lasă la fiert până când caramelul întărit se topește integral, apoi se ia de pe foc și se adaugă zahărul vanilat. Merele se așează pe farfurie, iar siropul se toarnă peste ele, astfel încât semințele de susan să se distribuie cât mai egal. Se servește după ce se răcește puțin.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Cartodi scazuti, cu carnati

Cartofi cu cârnați afumați și aromă de ardei

Această rețetă tradițională aduce împreună savoarea cârnaților afumați cu bogăția cartofilor și prospețimea legumelor pentru a crea un fel de mâncare reconfortant, perfect pentru orice masă în familie.

Sărmăluțe în frunză de ștevie

Cronicari de la curtea sultanilor au scris despre sarmale, dar Imperiul Otoman este o putere apărută mult mai târziu decât relatările despre preparat. Se vorbește despre faptul că Alexandru Macedon le-a descoperit în incursiunile armate în Orient. Cea mai veche rețetă de sarmale pare a fi cea datată 782 î.e.n. În muzeele din Armenia se află multe mențiuni și chiar rețete, păstrate în scrieri cuneiforme. De exemplu, o rețetă păstrată datând din anul 782 î.e.n. Aceasta se prepara din carne de pui, ciuperci, brânză, ca o frânghie împletită care se desface în fâșii subțiri ca firele de păr) și nuci.

Spumă de zmeură

DESERT

Spumă de zmeură

Această spumă de zmeură, cu textura sa aerată și gustul intens de fructe, îmbogățită cu vanilie și ornamente opționale, oferă o experiență culinară rafinată și delicioasă, ideală pentru a impresiona la orice masă festivă.