Image 1
Image 2

DESERT

Spumă de zmeură

Spumă de zmeură
Această spumă de zmeură, cu textura sa aerată și gustul intens de fructe, îmbogățită cu vanilie și ornamente opționale, oferă o experiență culinară rafinată și delicioasă, ideală pentru a impresiona la orice masă festivă.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Spumă de zmeură
Spumă de zmeură

 

Ingrediente:

250 g zmeură proaspăt culeasă și bine coaptă
4 albușuri de ouă (la temperatura camerei)
4-6 linguri zahăr pudră
1 plic zahăr vanilat

 

 

Mod de Preparare:

Fructele se sfărâmă bine şi se amestecă cu jumătatea zahărului şi cu vanilia, până la obţinerea unei paste omogene. Albuşurile de ouă, cu restul zahărului, într-un bol mai mare, cu mixerul la turaţie mare se bat spumă tare, apoi se amestecă cu pasta de fructe. Paharele, sau bolurile în care se va servi spuma se pun în prealabil la frigider, sau şi mai bine, la congelator, timp de o oră-două. Spuma se aşează în pahare şi se ornează cu bucăţi de fructe, eventual cu un topping de ciocolată, sau unul obţinut din gălbenuşurile de ouă frecate cu alte 4 linguri de zahăr pudră. Se consumă proaspăt, sau răcit la frigider.

 

 

Pregătirea Pastei de Zmeură: Zdrobiți fin zmeura și amestecați-o cu jumătate din cantitatea de zahăr pudră și cu zahărul vanilat, până când obțineți o pastă omogenă.

 

Baterea Albușurilor: Într-un bol separat, bateți albușurile împreună cu restul de zahăr pudră până obțineți o spumă fermă și lucioasă.
Combinarea Ingredientelor: Încorporați cu grijă pasta de zmeură în spuma de albușuri, amestecând delicat până la omogenizare.

 

Pregătirea Recipientelor: Răciți paharele sau bolurile în care urmează să serviți spuma, plasându-le în frigider sau congelator pentru 1-2 ore înainte de utilizare.

 

Servirea: Umpleți recipientele răcite cu spuma de zmeură, ornând fiecare porție cu bucăți de fructe proaspete. Pentru un plus de rafinament, puteți adăuga un topping de ciocolată sau o cremă pregătită din gălbenușuri de ou și zahăr pudră.

 

Degustarea: Savurați spuma fie proaspătă, fie după o răcire suplimentară în frigider.

 

Această spumă de zmeură combină savoarea intensă a fructelor de pădure cu textura aerată a albușurilor bătute, rezultând un desert ușor și elegant, perfect pentru orice ocazie specială.

 

 

Citește și:

Prăjitură de casă cu căpşuni

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Rețetă lapte de bou

Rețetă lapte de bou. Una dintre cele mai cunoscute rețete tradiționale este cea a laptelui de bou. Deși denumirea pare ușor ciudată, gustul este unul pe care îl vei ține minte toată viața! Acest preparat este extrem de simplu de făcut, nu necesită mult timp în bucătărie și ai nevoie doar de trei ingrediente.