Image 1
Image 2

Mersul pe jos – tratament impotriva depresiei

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Plimbarile in ritm alert pot avea un efect bun asupra persoanelor ce sufera de depresie, arata un studiu realizat de cercetatorii scotieni.
Alte studii au demonstrat deja ca exerciţiul fizic este benefic persoanelor deprimate, motiv pentru care este adesea prescris de medici in cadrul tratamentului depresiei – arata descopera.ro.

Noul studiu, insa, realizat la Universitatea Stirling, a urmarit sa afle daca si una dintre cele mai simple si mai puţin extenuante forme de exerciţiu – mersul pe jos – poate avea efect.

Analizand 8 studii precedente, ce implicau, in total, 341 pacienţi, cercetatorii au ajuns la concluzia ca plimbarile pe jos au o influenţa semnificativa asupra starii persoanelor deprimate, avand un efect similar cu cel al unor forme mai intense de exerciţiu fizic.

In opinia lor, rezultatele sunt importante deoarece mersul pe jos este o activitate ce poate fi intreprinsa cu usurinţa de aproape oricine, se realizeaza cu costuri mici sau gratis si este usor de incorporat in viaţa de zi cu zi.

Totusi, au adaugat ei, e nevoie de mai multe cercetari pentru a clarifica, de pilda, cat de lungi trebuie sa fie plimbarile, in ce ritm ar trebui facute si daca este mai avantajos ca ele sa fie facute in aer liber sau in interior.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with