Image 1
Image 2
Acasa

SPRIJIN EDUCAȚIONAL

Mii de carduri educaționale de 500 de lei urmează să fie distribuite în școli și apoi încărcate

Mii de carduri educaționale de 500 de lei urmează să fie distribuite în școli și apoi încărcate
Ministerul Fondurilor Europene (MIPE) anunță într-un răspuns pentru Edupedu.ro că 16 mii de carduri emise pentru beneficiarii declarați eligibili urmează să ajungă la părinți și apoi vor fi încărcate.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Potrivit datelor MIPE, “până în data de 15 martie au fost emise 521.529 carduri pentru plata sprijinului educațional în valoare de 500 lei/ an școlar”. Amintim, cereri pentru acest sprijin pot fi depuse pe toată durata anului școlar, de aceea numărul cardurilor ce vor fi emise în acest program nu este cunoscut. În decembrie, datele cerute de la STS arătau că erau depuse în total aproape 550 de mii de cereri. Nu toate sunt însă aprobate, iar în unele cazuri cardurile nu au ajuns la beneficiari pentru că unele școli nu au bifat în aplicația SIIIR că au fost ridicate tichetele de beneficiari.

 

 

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene anunță într-un răspuns pentru Edupedu.ro, că “până la data de 15 martie 2024, au fost emise 521.529 carduri pentru plata sprijinului educațional în valoare de 500 lei/ an școlar. În același timp, până la data de 11 martie 2024 au fost emise, distribuite și încărcate 505.338 carduri, urmând ca celelalte carduri să fie încărcate după ce vor ajunge la beneficiari”. Asta înseamnă că au rămas 16.191 de carduri care încă nu au fost distribuite. Aceste carduri sunt pentru cei declarați eligibili și care încă nu le-au primit.

După ce le primesc de la școli urmează să să fie încărcate în 2-3 zile, anunță Ministerul.

 

 

MIPE amintește că “asigură virarea banilor pe carduri după ce unitățile de învățământ confirmă prin în SIIIR – Sistemul Informatic Integrat al Învățământului din România confirmarea că respectivele carduri au ajuns la părinții/ tutorii/ reprezentanții legali ai copiilor”.

De altfel au fost astfel de situații, cu peste 80 de mii de carduri emise și distribuite școlilor dar care deși ajunseseră în posesia beneficiarilor, nu au putut fi încărcate dintr-o greșeală administrativă a școlilor, care nu le-au bifat în SIIIR ca fiind ridicate.

 

 

Unitățile de învățământ actualizează săptămânal stadiul repartizării tichetelor sociale pentru sprijin educațional către destinatarii finali în interfața web din aplicația informatică dezvoltată în acest sens de către Serviciul de Telecomunicații Speciale.

 

CITEȘTE ȘI:

 

Digitalizarea în educație înregistrează performanțe nesemnificative, în pofida resurselor tehnice solide

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with