Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

POLITICĂ EXTERNĂ

Ministrul de Externe al Republicii Moldova a demisionat din funcție

Nicu Popescu
Miercuri, ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova, Nicu Popescu, a anunțat că şi-a depus demisia după ce...
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Acasa
Asculta acest articol

… şi-a îndeplinit obiectivele cheie legate de apropierea ţării de Uniunea Europeană, informează agenţia de ştiri MOLDPRES şi Reuters, citate de Agerpres.

 

 

 

Pentru a evita orice fel de interpretări eronate privind motivul demisiei mele, subliniez clar că am îndeplinit cu succes obiectivele de politică externă stabilite împreună şi alături de preşedintele Maia Sandu la începutul acestui mandat. Şi, la această etapă am nevoie de o pauză. În acelaşi timp, vă asigur că voi continua să contribui la eforturile echipei de guvernare de a aduce Republica Moldova în Uniunea Europeană şi de a asigura încontinuu pacea, stabilitatea şi calmul în ţara noastră“, a declarat Nicu Popescu în cadrul unei conferinţe de presă.

 

 

 

În cadrul întâlnirii cu jurnaliștii, șeful diplomaţiei de la Chişinău a trecut în revistă realizările din ultimii ani. În această perioadă a efectuat 76 de vizite externe.

“În aceste întrevederi am reuşit să fortific şi să continuăm dialogul cu 55 de state din întreaga lume. Am efectuat 76 de vizite în străinătate, dintre care 23 de vizite au avut loc la Bruxelles. În toată această perioadă, Republica Moldova a fost vizitată de aproximativ 50 de omologi de ai mei din statele partenere ale Republicii Moldova“, a adăugat Popescu.

 

 

 

El a subliniat că a depus cererea de aderare la Uniunea Europeană.

Am devenit stat candidat pentru aderare şi am ancorat ferm şi ireversibil Republica Moldova în marea familie europeană. Procesul de aderare se desfăşoară cu cea mai bună dinamică. Chiar şi la şedinţa executivului de astăzi (miercuri) vom adopta modificările necesare la planul naţional de aderare la Uniunea Europeană“, a conchis ministrul.

 

 

 

CITEȘTE ȘI: UE deschide negocierile de aderare cu Ucraina și Republica Moldova

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with